Met de criteria van de SpinAwards in het achterhoofd is het lekker beoordelen. Per slot van rekening bepaalden de grote denkers van die awards dat in 2011 de actie KLM Surprise zich tot de prijswinnaars mocht rekenen. Tegen zoveel brille kan een mens niet op. Die actie was immers niet origineel, nog minder vernieuwend en slecht doordacht. Want die actie had lak aan privacy en een gunstig resultaat voor inbrekers. De keuze om StreamZoo te beoordelen met de criteria van de SpinAwards is daarom een logische. Beter wordt het niet.

Streamzoo

Is nog meer dan Instagram een app die bedoeld is om te sharen. De mogelijkheden om foto’s te bewerken gaan echter veel verder. Er is een veelvoud aan filters, enorme mogelijkheden op het gebied van pre occupated tilt shift en is zowel de belichting als de kleur handmatig in te stellen. De app won niet voor niets een grote internationale prijs.

Connectiviteit

We mogen Streamzoo gerust de nieuwste sensatie op het gebied van online connectivity noemen. Het brengt personal branding terug naar waar het ooit begonnen is: basic personal connectivity. Voor de mensen die nieuw zijn in de marketing: basic personal connectivity gaat uit van het feit dat als veel mensen iets leuk vinden dat je op internet post, je personal branding als vanzelf goed gaat. Followers worden daardoor minder belangrijk, de likes die je verzamelt des te meer.

Interactiviteit

Interactiever dan Streamzoo wordt het niet. Doordat de app vooral gebaseerd is op het principe van follow by stream en niet op het principe van follow by person, zijn volgers geen noodzaak. Post een foto met de juiste hashtag in de juiste stream en de likes stromen binnen. Op die manier ben je als vanzelf een groot kunstenaar en word je wereldberoemd. Elke like die je ontvangt wordt opgeteld bij je totaal. Daarmee speelt Streamzoo handig in op de nieuwe unlock my badges rage op internet. Genoeg punten betekent nieuwe badges, betekent meer likes en betekent meer roem. En wat is er leuker dan een compliment krijgen van een dame uit India, als je een minuut daarvoor je foto hebt geplaatst?

Creativiteit

In tegenstelling tot de pre-fixed filters die Instagram hanteert kun je met Streamzoo meer kanten op. Er is een veelvoud aan flexible used filters. Belichting, contrast en kleurverzadiging zijn apart te regelen en de verschillende tilt shift opties zijn legio. Daarmee houd je alles in eigen hand.

Conclusie

Streamzoo heeft alles in zich om het volgende grote ding op internet te worden. Het maakt een einde aan het systeem van volgers en loopt daarmee vooruit op the internet of things. Likes zijn de enige dingen die echt tellen. En als straks de url definitief verdwenen is en apps het online environment bepalen zit je met Streamzoo op de eerste rij. Als de mensen achter de SpinAwards dit keer een vlaag van verstandsverbijstering hebben valt Streamzoo dit jaar zeker in de prijzen. Hoewel het te vrezen valt dat de makers niet in het rijtje sponsors van die awards voorkomen en daarom pech hebben.

0 Shares:
Dit artikel is 2.547 keer gelezen