Bol.com lanceert een developer contest, waarmee € 10.000,- te winnen valt. De uitdaging is het ontwikkelen van een Bol.com API-toepassing die Nederland rondom de feestdagen helpt om de juiste cadeaus te kiezen. 

Wat is de opdracht?

“Lootjes trekken, gedichten schrijven, cadeaus bedenken. Ook voor volwassenen is het soms een stressvolle periode. Hierbij is inspiratie vaak het struikelblok. Los jij dit op?”

Bij de contest draait het volgens Bol.com om inspireren, selecteren en kopen. Bol vraagt developers om een toepassing, gericht op de feestdagen en gebaseerd op en rondom de Open API te ontwikkelen.

Een website, app of andere toepassing die ‘de klant’ helpt bij het kiezen van het juiste cadeau. Dit kan een keuze voor jezelf zijn die je vervolgens eventueel kan delen met anderen, maar het kan ook draaien om het kiezen van het ideale cadeau voor een ander. Inspiratie is het uitgangspunt, maar uiteraard moet de eindgebruiker ook producten kunnen kiezen en uiteindelijk kopen bij bol.com.

“Het belangrijkste criterium is echter of je toepassing zo vet, gaaf of cool is dat we hem zelf zouden willen gebruiken en onze vrienden en familie over deze toepassing zouden vertellen”

Deadline & voorwaarden

De deadline voor het insturen van je toepassing is 31 augustus. Naast integratie van de bol.com Open API moet de toepassing daadwerkelijk functioneren (marktklaar zijn).  De ontwikkelde toepassing blijft jouw eigendom en je mag er ook commissie mee verdienen via het partnerprogramma van Bol.com. Op developers.bol.com vind je meer informatie over de eisen en -voorwaarden voor deelname.

Een mooi staaltje crowdsourcing lijkt me, waarmee naast eeuwige roem ook nog geld te verdienen valt!

 


0 Shares:
Dit artikel is 2.933 keer gelezen