Dagschotel is een nieuwe gratis te downloaden app voor Android en iPhone. Te vergelijken met de bekende krijtborden die restaurants voor de deur hebben staan om hun menu aan te prijzen aan voorbijgangers. Met de Dagschotel app hoef je er niet meer langs om te weten wat er op het dagmenu staat. Je hebt de borden in je broekzak zitten. 

Waarom?

Oprichters Didier Dezanet en Sander van der Putten van Two Hungry Man (briljante naam overigens) hebben het concept van de Dagschotel app bedacht vanuit hun passie voor lekker en gezellig eten. “Er zijn veel restaurant-apps, maar nergens kun je zien wat er vandaag op het menu staat. Online op je mobiel zoeken naar de kaart van een restaurant is veel te omslachtig. Terwijl dat net de informatie is die je wilt hebben. Eén blik op je telefoon, je weet waar je moet zijn, je weet direct wat het kost én hoe je er moet komen.”

Wat staat er in de buurt op het menu en wat kost het?

Het werkt heel simpel: open de Dagschotel app en je krijgt een lijst met deelnemende restaurants in de buurt en de daghap die ze serveren. Per restaurant staat de dagschotel vermeld, de prijs en uiteraard het adres. Vanuit de app kun je het telefoonnummer van het restaurant aanklikken en bellen, je kunt restaurants opslaan onder favorieten en doorsturen naar vrienden via Facebook of e-mail. De specialiteiten worden door de restaurants dagelijks aangepast.

Hoe kom ik er?

De verschillende restaurants zijn te raadplegen via een lijst of een routekaart. Deze zijn gesorteerd op afstand vanaf je huidige locatie. Hoe dichter een restaurant in de buurt, hoe hoger het op de lijst verschijnt. Naast de dagschotels laat de app ook eventuele acties zien, zoals een leuke korting of een gratis consumptie.

Kan ik er online?

Eén feature die ik heel erg handig vind, is dat er bij het restaurant staat of ze WiFi hebben. Ook al schijnt het zo te zijn dat het beter voor het welzijn van je spijsvertering is om niets anders te doen tijdens het eten dan eten, ik vind het toch wel prettig. Want meestal is een daghap even snel tussendoor, als ik onderweg ben van het een naar het ander. Dat heeft vaak met werk te maken en dus wil ik online blijven.

Wie doen er mee?

Op dit moment is de Dagschotel app er als pilot in Amsterdam. De bedoeling is zo snel mogelijk uit te breiden naar meer steden. Restaurants worden opgeroepen zicht aan te melden via www.dagschotel.nu. Ik hoop dat wat meer restaurants dit zullen doen, want op dit moment doen er nog maar 6 mee, in Amsterdam. Leuk, maar nog lang niet voldoende.

Mag de lat iets hoger voor de deelnemers?

En ik hoop dat de eisen voor deelname in ieder geval zijn dat de dagschotel gespecificeerd wordt. Nu staat er bij het restaurant bovenaan mijn lijstje alleen ‘Daghap (dagelijks variërend). Als ik op dit restaurant klik, krijg ik nogmaals die ongedefinieerde daghap, een ongedefinieerd 3 gangen keuzemenu, een ongedefinieerd 4 gangen maandmenu en een prijs. Daarmee weet ik nog niets en moet ik alsnog naar de website van het restaurant om te kijken wat er precies op het menu staat. En dat was nu juist wat de Dagschotel app zou oplossen voor me.

Ik ben benieuwd hoe het er over een paar maanden voor staat met deze app. Het idee spreekt me wel aan, maar vooral als de inhoud volledig wordt gemaakt en niet alleen de grote steden omvat.
Als je zelf een kijkje wilt nemen: de Dagschotel app is gratis beschikbaar via Google Play en iPhone App Store.

0 Shares:
Dit artikel is 5.248 keer gelezen