Het is echt waar. 42bis staat live. Een pittig project waar ten burele van Pippali behoorlijk wat uren en hoofdbrekens in zijn gaan zitten. Het resultaat maakt trots en tevreden. Het verhaal erachter lees je hier.

Ontwerpfilosofie 42bis

Ontwerper Robert Schoen: “De girly look van Content Girls moest worden vervangen door een meer professionele uitstraling. 42bis moet autoriteit uitstralen, zonder het
 brutale en karakteristieke dat bij Xaviera hoort te verliezen. Door de toepassing van het lettertype Ruda, de clashende kleuren met grijs en zwart en de toevoeging van de robot krijgt de site een techy look, maar blijft ‘ie ook werk- en leesbaar.”

Interactiedesign 42bis

Ontwerper Rini Ton: “Het is best ingewikkeld om een flow en wireframes te maken voor een site die eigenlijk al bestaat en intensief gebruikt wordt. Maar die toch in de nieuwe versie heel anders wordt. Met een andere indeling en andere functionaliteiten. Houd je het zoveel mogelijk bij het oude of gaat alles op de schop? Het is puzzelen. Het is uiteindelijk een combinatie van beide geworden. Je wilt ook niet dat bestaande gebruikers de weg kwijt raken.”

Front end development 42bis

Ontwikkelaar Gabriël Ramaker: “42bis is – net als Contentgirls – gebouwd in WordPress. Zo blijven de oudere blogs behouden zonder allerlei conversiegedoe. Op bepaalde punten was er meer nodig, daarom hebben we bijvoorbeeld een uitbreiding gerealiseerd in
 de formuliervelden. Daardoor kunnen bloggers op de nieuwe site heel makkelijk hun profielen uitbreiden met bijvoorbeeld specialiteiten, twitter etcetera. Nog gebruiksvriendelijker dus.”

Testcoördinatie 42bis

ICT-specialist Pim Snel: “Alle gebruikers en bezoekers van 42bis hebben verschillende apparatuur, wensen en gebruiksmanieren. Wij willen dat de site daar op aansluit, en daarvoor doen we al het mogelijke. Zeker voor zo’n kritisch publiek als dat van 42bis. Maar hoe goed je ook ontwerpt en bouwt, tijdens de testperiode kom je altijd problemen tegen. Het is bijvoorbeeld bij ieder internetproject maar de vraag of die grote IE-bug nog op tijd opgelost gaat worden. (Ja, het is altijd een grote IE-bug.) Maar het is allemaal gelukt. 42bis is live.”

Teamleiding 42bis

En ikzelf (altijd leuk, jezelf citeren): “Een website ontwikkelen voor de webmensen die 42bis bezoeken is pittig. Maar Pippali betekent peper, en die naam hebben we niet voor niets. Het is ook voor dit project gelukt om mensen bij elkaar te zoeken die elkaar aanvullen en aanvoelen. Ze hebben zich met liefde in nieuwe materie gestort en zaken ontwikkeld waar ze nog geen ervaring mee hadden. Zoals ik al zei: pittig. Maar we zijn trots op het resultaat en we kijken ernaar uit om met dit team nog veel schitterende internetoplossingen te maken. Dus wie volgt?”

0 Shares:
Dit artikel is 2.932 keer gelezen