Toen ik de titel van dit persbericht las, dacht ik: Eén op de 10!? Oow gross!
Er ging wel een lampje branden met betrekking tot de vele vreemde vriendschapsverzoeken die ik in de loop der jaren – en vooral toen ik nog wat dichter bij de evenaar woonde – heb gekregen. Meestal van mannen uit Zuid-Amerikaanse landen. Waar ik nooit op in ben gegaan, omdat mijn Facebookprofiel privé is.
Het is mijn veilige, blije speeltuin met vriendjes en vriendinnetjes, zonder ruimte voor seksueel getinte conversaties (of beelden). En zeker niet met vreemden.

Toch denkt niet iedereen daar zo over…

Uit een grootschalig onderzoek in opdracht van C-Date naar seksuele trends en behoeften blijkt namelijk dat Facebook voor 1 op de 10 mensen een goede plek is om nieuwe erotische contacten op te doen.

De belangrijkste conclusies van het onderzoek

  • Tien procent gebruikt social media voor vinden van erotische contacten.
  • Nederlanders minst vaak op zoek naar erotisch avontuur via Facebook.
  • 64% van mannen vindt online flirten geen vreemdgaan; dit geldt voor 36% van vrouwen.

Brazilianen voorop, Nederlanders achteraan

De onderzoekresultaten laten opvallende verschillen tussen landen zien. Zo staan Brazilianen fier aan kop (18%) in het gebruiken van social media voor het vinden van erotische contacten. Ook onder Italianen, Noren en Oostenrijkers geeft meer dan tien procent aan online het seksuele avontuur op te zoeken. Nederlanders bungelen onderaan in de ranglijst; slechts 1 op de 20 mensen logt hiervoor in op Facebook.

“Opvallend aan dit onderzoek is dat Nederlanders conservatief via social media zijn als het gaat om seksualiteit”, zegt Aude Creveau, Senior PR Manager C-Date. “Als je ziet dat Nederland tot de landen behoort met de meeste social media-gebruikers ter wereld, verbaast het wel dat zo weinig daarvan het gebruiken voor het vinden van erotische contacten. Dit in tegenstelling tot de populariteit van C-Date. Deze telt in Nederland circa 300.000 leden en blijft groeien.”

Flinke verschillen tussen mannen en vrouwen

Uit het onderzoek blijkt ook dat mannen gemiddeld vaker online op zoek zijn naar een avontuurtje (15%) dan vrouwen (5%). Opvallend is verder dat 64% van de mannen online flirten niet als vreemdgaan beschouwt, terwijl slechts 36% van de vrouwen dit vindt.

Voor het onderzoek zijn 5.760 mensen ondervraagd naar hun seksuele interesses en gedrag, in 11 landen (Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje, Zweden, Zwitserland en Brazilië). Per land deden meer dan 500 respondenten mee aan het onderzoek. Zij gaven via een online vragenlijst hun voorkeuren door.

Ik ben graag conservatief, jij ook?

Als überhollandse, pas ik goed in de uitkomsten van het onderzoek. En dit keer vind ik het eens niet zo erg om voor conservatief te worden uitgemaakt, want van mij mag de zoektocht naar erotisch contact buiten social media om gebeuren. Kijkend naar dit ene onderzoek, sta ik niet alleen. Maar wellicht zijn er lezers die hier anders over denken?

0 Shares:
4 comments
    1. Hmm, ja, het onderzoek gaat wel over meer dan alleen Facebook, maar het kan zijn dat er niet speicifiek gevraagd is naar het Hyves gebruik… Maar ken jij veel mensen dan die Hyves gebruiken in hun zoektocht naar erotiek? :)

  1. Hey Claartje, ik schaar mij ook bij de conservatieven ;) Ik schrok van het hoge aantal, maar zag idd al snel onze mening niet veel van de meeste Nederlanders afwijkt. Ook weer een vooroordeel bevestigd: Brazilianen en Italianen zijn de macho's van FB ;) haha

    1. hahaha, ja, ik had precies hetzelfde. En het is wel een grappige 'rolmodel' bevestiging, ja. Ik merk ook echt wel verschil met toen ik nog op Curacao woonde, toen kreeg ik veel meer 'vreemde' vriendschap verzoeken. Sinds ik weer in Nederland woon, is dat een stuk minder. Of ben ik gewoon oud aan het worden? Auch :)

Comments are closed.

Dit artikel is 11.571 keer gelezen