Begin maart kondigde Google aan dat Google Music, Google Books, Google Movies en Android Market hernoemd worden als Google Play. Grootste verandering is dat de data van aangekochte ‘in the cloud’ worden opgeslagen (lees: op Google servers), wat ruimte gaat besparen op mobiele apparaten. Aankopen vanaf je PC of Mac worden een stuk overzichtelijker. Voor de niet-Android gebruikers: Google Play wordt een soort iTunes. Eén digitale kluis voor alle aangeschafte apps en media. Omdat de data in de cloud woont, wordt synchroniseren overbodig. Integratie met Google+ maakt van je Android-device een groote happy Google-speeltuin. Zoals altijd met ‘the cloud’ blijft de vraag onder welke nationale juridische regels je data valt, maar daar zijn we ons ongetwijfeld allemaal van bewust.

Play Music – waar je 20.000 eigen nummers in mag bewaren – is vooralsnog alleen beschikbaar in de VS. Ook met het huren van films moeten we even wachten in Nederland. Boeken zijn wel al verkrijgbaar, ook voor het iOS-platform. Ik zit alleen een beetje met de naam. Zijn er nog zakelijke apps te koop? Mag ik alleen maar spelen met Google Play? En ben ik de enige die onmiddellijk moest denken aan Durex Play?

0 Shares:
Dit artikel is 2.936 keer gelezen