Toen ik een jaar of 14 was haalde ik een hond uit het asiel. Ja, ik ben meer een kattenmens, maar ach eigenlijk vind ik dieren gewoon leuk. Ik woonde toen op Aruba, waar we wél een tuin hadden en dat leek me een prima reden voor een hond. Mijn droom: samen met mijn beste buitenvriendje paraderen over straat. Oftewel: de hond uitlaten.

Die droom had ik natuurlijk eerst met de asielhond moeten bespreken. Want eenmaal thuis bleek de nieuwe aanwinst totaal geen interesse te hebben in lange wandelingen over het strand. Sterker nog, hij weigerde na een stap of 4 pertinent verder te lopen. Dan tilde ik hem op en zette hem een stuk verderop weer neer. Waarop meneertje terug waggelde naar zijn eerdere plek en mij geirriteerd aankeek. En dan vindt men katten koppig!

Gelukkig kan ik nu mijn droom wel (een soort van) laten uitkomen. De Britse versie van Pedigree is namelijk een actie gestart voor asielhonden en daarvoor hoef je gelukkig niet naar Engeland. Via de actiesite kun je een asielhond Ripley (ik zeg Aliens) namelijk uitlaten op een virtual tour over het web. Voor elke pagina die je samen met Ripley bekijkt, doneert Pedigree 25p en dat tot 1 pond (je bekijkt dus 4 websites). Onderweg kun je  met Ripley typische hondendingen doen, zoals een balletje gooien en rennen.

Echt heel spiffy zit het allemaal niet in elkaar. Maar ach, het is voor een goed doel en dat is ook belangrijk (voor je karmapunten weet je wel).

Pedigree wil met de actie 100.000 pond ophalen en zullen dan ook doorgaan met online honden-tours totdat die target binnen is. Nu zitten we wel in Nederland, maar waarom zou je niet helpen? Surf snel naar Ripley en ga aan de wandel!

httpv://www.youtube.com/watch?v=GDBc5RH04zU

0 Shares:
Dit artikel is 2.143 keer gelezen