Solliciteren 2.0 is geweest. Bij mij. De titel van mijn sollicitatie website is gewijzigd naar Online Media | Startups. Dit heeft alles te maken met het feit dat ik niet meer solliciteer. Ik zit namelijk midden in het opzetten van twee start-ups.  En ik neem je graag mee. We gaan naar bijeenkomsten, open coffees, consults, webinars, mijn internetbureau en ik deel alles wat interessant is op online media gebied met jou. Ga je ook mee?
afbeelding silhouetten zakenmensen

Netwerken is ook een werkwoord

Maar in welk net ga je werken? Dat was mijn eerste probleemstelling. Netwerken kun je zo breed maken als je zelf wilt. Zo heb ik het maximale aantal LinkedIn groups in communicatie en online media, handig in mijn sollicitatieperiode. Nu ga ik daarin snijden. Groepje na groepje gaat eruit om plaats te maken voor specifieke of regionale netwerkgroepen.

Zo ben ik terecht gekomen bij de Open Coffee netwerkgroep van Gorinchem. De dames, die deze Open Coffee organiseren, zorgen voor een geslaagde netwerkochtend. Ze zijn niet alleen aanwezig net als iedereen, maar zorgen er ook voor dat iedereen weet wat de ander doet en zoekt. En, ook niet onbelangrijk, wat je voor een ander kunt betekenen! Zo heeft een makelaar met een autodealer geregeld, dat er op een openhuis-dag in zijn woonplaats rondritten mogelijk zijn langs alle open huizen. Leuk! Een ander zocht nog een architect.  Present! Dames en heren, Het Werkt! Netwerken is met recht een werkwoord.

afbeelding kopje koffie Kijk op Google Blogsearch naar meer open coffee’s.

Social Regional

Leuk om online ondernemers te leren kennen in jouw regio en nét daarbuiten. Daar heb ik al mijn social media kanalen voor. Offline kan ik nu echter ook terecht. Niet gedacht van een online nerd als ik. Ik mail liever dan dat ik bel (want dan kan ik allerlei linkjes toevoegen die er toe doen), ik heb meer vrienden online dan offline (al die verjaardagen…), ik ga naar bed na het dichtklappen van mijn laptop (in plaats van een goed boek), ik kijk televisie met mijn laptop op schoot (in plaats van een zak chips..ok soms zit dat er nog boven..) en ik heb een dashboard met tabbladen in plaats van een favorietenlijst.

Maar er is dus veel meer in het leven dan online, zo heb ik inmiddels gezien. Al heb ik nog wel online het netwerk gespot, óffline bezoek ik binnenkort mijn tweede regionale netwerkplatform: 0344 Sámen. Het regionetwerk voor ondernemers in deze regio en nét daarbuiten. En laat ik daar nou bij horen, bij dat nét daarbuiten. Dit netwerkplatform organiseert een bijeenkomst in samenwerking met de Kamer van Koophandel en een een ondernemer, die vervolgens alle mogelijkheden voor het zakelijk inzetten van Social Media met je bespreekt om meer klanten te krijgen. Ik denk natuurlijk dat ik al veel weet, maar uiteraard zal ik weer veel dingen horen die ik ga toepassen voor mijn nieuwe vacaturebank. Want een commercial als Jobbird in de recente reclameblokken op prime-time is voor mij financieel niet haalbaar!

Trend in netwerken:

“Ik ben Jolanda Peet en ik heb een vacaturebank voor de niche: werkzoekenden met een visuele, auditieve en lichamelijke beperking. Ik heb voor jou vacatureruimte en advertentieruimte. Wat kun jij voor mij betekenen?”

 

0 Shares:
Dit artikel is 3.114 keer gelezen