Elke dag vind ik in mijn mailbox uitgebreide reminders voor verjaardagen van mensen die ik nog nooit in mijn leven heb ontmoet. Toch zeker wekelijks krijg ik meldingen over jarige familieleden die ik al jaren niet spreek en waarvan ik soms niet eens weet wie ze zijn (grote familie). En in elk geval maandelijks, krijg ik updates van een tante die al een paar jaar geleden overleden is, maar nog elke maand een automatische nieuwsbrief verstuurt. Het is bijna onmogelijk tegenwoordig om niet attent te zijn.

Al die meldingen, al die mails, maar geen enkel sociaal netwerk dat mij eraan heeft herinnerd dat Contentgirls gisteren jarig was. Het is niet te geloven! Vooral niet trouwens dat ik het zelf totaal vergeten ben. Sukkel!

Maar goed: we zijn dus jarig. Contentgirls bestond gisteren 3 jaar.

En zoals dat gaat wanneer een liefdesbaby er een jaartje bij heeft geleefd, ben ik een heel klein beetje emotioneel..trek je er niks van aan, ik ben een watje.

De afgelopen 3 jaar
Op 22 augustus 2008, ging Contentgirls officieel live. Niet dat iemand dat echt opmerkte hoor, er kwamen ongeveer 15 bezoekers per dag. Way back then, publiceerde we niet meer dan 3 artikelen per week. En zelfs dat was lastig, ik schreef me een slag in de rondte (het is dan ook niet gek, dat ik inmiddels 994 artikelen heb geschreven voor de site).  Gelukkig kwamen er al snel bloggers bij. Sommige kwamen, sommige gingen, maar langzaam maar zeker konden we meer content bieden.

In drie jaar kan er veel gebeuren..

Inmiddels zijn er 45 bloggers die schrijven voor Contentgirls en 6 eindredacteuren (meedoen?). Er staan meer dan 1500 artikelen live op de site, met in totaal meer dan 6000 reacties.

Mijn kleine baby wordt groot….

En de toekomst?
Toen ik 3 jaar geleden met Contentgirls startte, had ik daar niet echt een plan bij bedacht voor de lange termijn. Ik geef het eerlijk toe. Mijn idee is dat je dingen gewoon moet doen. Je bedenkt iets, als je enigzins denkt dat het uit te voeren is, dan doe je het. Als je het mis blijkt te hebben, bedenk je iets nieuws!

Maar inmiddels is die lange termijn wel aan de hand met Contentgirls.nl. En het is tijd om daar eens goed mee aan de gang te gaan. Liefdesbaby’s moeten ook gewoon gevoed, verzorgd en opgevoed worden. Het is dus tijd voor een volgende stap. Wat dat betekent? Met dat proces ben ik nu exact bezig. Je hebt geen idee hoe spannend dat is. Iets waar je 3 jaar lang je ziel en zaligheid en bijna een volle werkweek naast je werk in hebt gestopt, dat vind je altijd mooi. Mijn liefdesbaby naar de kleuterschool brengen en daar laten is lastig. Zei ik al dat ik een watje was…?

Maar ik ga het doen. Want over 3 jaar wil ik dat Contentgirls.nl er ook nog is, maar dan nog beter, interessanter en leuker. Want stappen maken doe je naar voren.

Nou, ik ga genieten van mijn verjaardag. Maar niet voordat ik de Contentgirlsbloggers heb bedankt voor hun bereidheid hun kennis en ervaring te delen, de eindredacteuren bedankt heb voor hun inzet en jou de bezoeker bedankt heb voor het lezen van dit hele gedoetje, maar vooral onze andere artikelen!

Xaviera

 

 

0 Shares:
14 comments
  1. Hoi Xaviera, beetje laat, maar alsnog van harte gefeliciteerd. Een hele prestatie!

  2. Van harte gefeliciteerd met het 3 jarige bestaan. Dat je kindje maar mag groeien en heel oud mag worden, Xaviera :-)

Comments are closed.

Dit artikel is 5.081 keer gelezen