Hier vind je 5 superpraktische add-ons voor Firefox. Een keuze uit het woeste, weelderige add-on bos:

1. Feedly – RSS en social media in tijdschriftvorm
Met een klik op de feedlybutton zie je alle feeds die je volgt bij de onderwerpen waar ze thuishoren (kun je zelf indelen). Gebruik je iGoogle? Dan kun je alles in een keer in Feedly zetten. Ik gebruik deze add-on pas een maand, maar ben enthousiast! Twitter en Facebook toevoegen zou heel fijn zijn, maar lukt me niet. Als dat werkt is het een perfect startpunt voor een superbegin van de dag.

2. Add this – snel sharen
Een url meteen mailen, facebooken, twitteren, bookmarken, evernoten of wat je maar wilt. Add this bestaat uit een kleine knop in je browser met een zelfsamengesteld menu van sites waarop je wilt sharen. Supersnelle en simpele add-on om te delen en bewaren.

3. Pearltrees The social way to organize, discover and share the stuff you like on the web.
Dit is heel gaaf. Ik gebruik het alleen nog niet zoveel! Coole tool om veel nieuwe links te vinden, verzamelen en delen. Elke link is een pearl en is verbonden aan andere pearls. Het ziet er heel smooth uit en heb er leuke dingen gevonden. Maar ik als oud-Deliciousfan en momenteel Evernotegebruiker blijf ik voorlopig vooral bij de laatste hangen. Bovendien is Pearltrees vooral gericht op bookmarken en het delen van links. Losse notities en foto’s kun je niet toevoegen. Jammer, maar als bookmarktool is ie supergeweldig.

4. No Script – geen rommel meer in je browser
Beschermt je tegen javascript/java/flash. Werd in het begin wel helemaal gek van al die blokkades. Maar op de meeste sites waar ik regelmatig kom, heb ik nu standaard javascript toestaan. Niet helemaal ideaal, maar wat wel ideaal is: bij sommige sites die je bezoekt, opent automatisch een andere website (= altijd vreselijk foute reclamezut). Met No Script heb ik hier geen last meer van. Superuitvinding!

5. Fireshot – de ideale kut/koppie/pasta-tool
Deze add-on heb ik ooit eerder genoemd op Contentgirls.nl, maar hij hoort echt in de top 5. Fireshot, mijn ideale kut/koppie/pasta-tool. Ideaal om complete pagina’s of juist kleine stukjes content te kopiëren, opslaan of e-mailen. Superhandig!

Wie heeft er nog meer aanraders?


Geschreven door