Ik moet wat bekennen. Het is echt waar dat niks me blijer maakt dan snel internet, toetsenborden die heel makkelijk typen en mooie sites. Ik kan precies opnoemen op welk cijfer welk !@#$-icoontje zit en vertellen wat je moet doen als je op Word opeens van die rare ¶’tjes krijgt. Ik ben écht een echte Contentgirl, maar er is dus één probleem. Het is mijn mobiele telefoon.

Ja, kon ik maar spreken over een ‘smartphone’ of gewoon ‘Blackberry’ of ‘Android’. Of desnoods gewoon over ‘mobieltje’. Maar dat is het dus niet. Het is een ‘mobiele telefoon’, en als er een oudere benaming voor bestaat moet je me verbeteren, want OUD, haast prehistorisch, dat is ‘ie.

Ik ging altijd goed met de tijd mee, hoor, wat betreft mobiele telefoons. En dan ging ik er weer eens op zitten, dan liet ik hem vallen in het water, of ik was hem opeens voorgoed kwijt. En als iets kapot of kwijt is, heb ik een excuus voor vervanging, dus de nieuwste mobiel had ik ook altijd.

En toen had ik op een dag gewoon echt niet genoeg geld, dus toen kocht ik een ‘Alcatel’. €20,- in de Mediamarkt, €10,- beltegoed inclusief. ‘MET ECHT KLEURENSCHERM’ stond er op het kaartje. Dat dat kleurenscherm even permanent was als de mobiel zelf, wist ik toen nog niet.

Het grootste probleem van mijn Alcatel is denk ik dat ‘ie zo goed werkt. Ik kan er gerust op gaan zitten, laat hem dagelijks tenminste 5 keer vallen en niemand haalt het in zijn hoofd om hem te jatten. Het typen gaat wat zwaar, maar op wat pijn in mijn vingers na, is dat ook eigenlijk geen overtuigend probleem. Af en toe loopt ‘ie geheel vast, maar dan is het een kwestie van de batterij eruit en er weer in, en hij kan er weer een paar uur tegenaan.

Top idee dus, zo’n goedkope Alcatel. Maar als je hem koopt, doet ‘ie het voor eeuwig. Besef dat goed.

0 Shares:
Dit artikel is 3.925 keer gelezen