Niet lang na het mailtje van de bedenkers van Vrouw & Passie, viel dit nieuwe magazine bij mij op de mat. Ik ben er gék op om nieuwe dingetjes uit te proberen en vind het leuk om nieuwe uitgaven te lezen. Maar in alle drukte bleef dit tijdschrift even liggen, tussen de boeken, artikelen, klussen en ideeën die al een eerder plekje op de todo-lijst hadden. Maar nu is het eindelijk zo ver. Ik heb de allereerste Vrouw & Passie uit.

Wat vind ik ervan?
Contentgirls is ooit (2008) begonnen als site die moest uitgroeien tot platform waarop webvrouwen (en mannen dus) zich kunnen profileren. Dat is langzaam maar zeker aan het lukken. Punt is in elk geval dat ik vóór sites en ook magazines ben die dat faciliteren.

Vrouw & Passie doet dat zeker. Pagina, na pagina vol met vrouwen die vertellen over hun passie. Vrouwen die moeilijkheden hebben overwonnen, hun dromen hebben nagejaagd, iets in zichzelf of de wereld hebben ontdekt. Vrouwen zoals jij en ik, met levens zoals jij en ik. Leuk en herkenbaar om te lezen dus.

Maar wel  zoveel pagina’s vol vrouwen, dat er een moment komt dat je geen zin meer hebt om te lezen over het “volgen van je gevoel”. Althans, ik niet. Enerzijds omdat het gewoon teveel verhalen zijn, anderzijds (en specifiek in mijn geval) omdat de toon bij vlagen wat zweverig is.

Aan de andere kant krijg je wel weer genoeg magazine voor je geld. Voor € 4,95 ben je namelijk 107 pagina’s lang zoet.

Hoe deden zij dat?
Het is in elk geval  interessant om te lezen over hoe andere mensen zijn omgegaan met de hobbels die zij in hun leven zijn tegengekomen en hoe ze problemen hebben weten te veranderen in uitdagingen. Al zou ik wel ook wat meer achtergrondartikelen (in tegenstelling tot interviews) willen lezen over hoe ik dat bijvoorbeeld ook kan doen of andere onderwerpen gerelateerd aan vrouwen & passie. Die staan er overigens wel in, maar de balans is wat mij betreft nog niet voldoende aanwezig.

Tijd om te bloeien
Aan de andere kant hebben we het hier over de allereerste uitgave van dit blad. En zoals elke uitgave (ook Contentgirls.nl) moet een magazine de kans krijgen om te groeien, te leren en volwassen te worden. De premisse is mooi, het blad ziet er mooi uit, er staan interessante mensen en verhalen in, nu alleen nog die balans.

Win een jaarabonnement
Wil jij het meemaken? Hoe Vrouw & Passie groeit en vorm krijgt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en maak kans op een jaarabonnement, aangeboden door Vrouw & Passie online. Je leest dan in de eerstvolgende nieuwsbrief hoe je kunt winnen!

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

0 Shares:
Dit artikel is 9.251 keer gelezen