{photo by Andy Piper}

Als kleine webshop eigenaar heb je het superdruk. Te druk om ook nog eens een blog bij te houden. Weet je het zeker? Een blog heeft namelijk veel voordelen. Lees hier 6 goede redenen voor een webshop blog:

1. Zoekmachines houden van blogs
Als webwinkel wil je natuurlijk bovenaan in de lijst zoekresultaten van zoekmachines staan. Je wilt dat als mensen bijvoorbeeld op ‘ecologische babykleding’ zoeken, ze bij jouw winkel uitkomen. Hoe meer actuele content je op je site hebt, hoe groter de kans dat dit gebeurt. Google houdt namelijk van verse informatie. Een blog is de ideale manier om vaak iets nieuws op je site te hebben.

2. Met een blog meer keywords
Iedere blogpost is een kans om ‘keywords’ te gebruiken, dus de woorden die mensen invullen bij een zoekmachine. Hoe vaker die trefwoorden op jouw site voorkomen, hoe groter de kans dat zoekers bij jou uitkomen.

3. Blogartikelen kun je delen via social media
Blogposts zijn makkelijk te delen via sociale media en zorgen op die manier weer voor meer traffic naar je site.

4. Met een blog kun je vertrouwen wekken
Met een blog kun je de mens(en) achter de winkel laten zien. Dat schept vertrouwen. Klanten zullen eerder iets bij je kopen als ze je vertrouwen. Dus vertel op je blog wie je bent, je interesses, inspiraties enzovoort.

5.  Met je blog kun je je expertise tonen
Met een blog kun je laten zien dat je verstand van zaken hebt. Als je kleren verkoopt, willen mensen weten of je wel een beetje verstand van mode hebt.  Op je blog kun je bijvoorbeeld trends laten zien en kledingadviezen geven.

6. Relatie met klanten opbouwen
Via je blog kun je je klanten beter leren kennen. En zij jou! Ze kunnen reageren op je artikelen en vragen stellen. Dit is een groot voordeel van een kleine webshop ten opzichte van grote, veel minder persoonlijke, warenhuizen.

Ja, zul je zeggen, allemaal leuk en aardig, maar waar moet ik de tijd vandaan halen? Bloggen kost inderdaad tijd. En soms mis je inspiratie voor artikelen. Degenen die een blog bijhouden voor hun webshop weten ongetwijfeld hoe lastig het kan zijn. Een volgende keer zal ik tips geven voor het bijhouden van je blog.

Andere ‘bloggen voor je webshop’ dingen waar je meer over zou willen weten?

0 Shares:
Dit artikel is 5.030 keer gelezen