Duizend drieëntwintig dates verder, en nog steeds niks aan de haak geslagen. Ik heb het dus maar losgelaten, what else can a single girl do?

Het loslaatproces vond om precies te zijn plaats op het moment dat ik met date duizend drieëntwintig had afgesproken in een café bij mij in de buurt. Uiteraard stond ik gehakt en gelakt weer eens veel te vroeg quasi-casual aan de bar te wachten tussen al het leuke manvolk dat zich in het café bevond. Het leuke manvolk komt helaas kennelijk in mijn geval enkel tevoorschijn als ik weer eens een kansloze date heb, dus ook die avond. Weliswaar werd het leuke manvolk geflankeerd door hun vrouwvolk, maar dat mocht de pret uitzicht- en flirttechnisch niet drukken.

Op momenten dat ik zonder kansloze date met vriendinnen in een omgeving ben waar leuke mannen zouden kunnen zijn, zijn ze er namelijk niet. Noch alleen, noch vergezeld door partner. Waar was ik. O ja. Ik stond dus te vroeg aan de bar aan mijn glaasje wijn te nippen, toen er een licht bezwete man vrij radeloos het café in kwam. Toen ik dacht “nee hè, daar gaan we weer” was voor mij de maat vol.

Date duizend drieëntwintig kon hier natuurlijk niets aan doen, het was meer mijn kennelijk slechte selectieproces geweest dat online had plaats gevonden. Daarnaast moet me wel van het hart dat date duizend drieëntwintig wel errug fotogeniek was. Je zou hem kunnen vergelijken met een Fundafoto: zeer aantrekkelijk online, maar in het echt slecht in het onderhoud, vochtig en niet mijn smaak. To-taal niet mijn type qua uiterlijk en innerlijk. Yet another bummer.

Nietsvermoedend van het proces dat binnen in mij plaats vond, stelde hij zich voor met een naam die naar mijn mening in een gemiddeld woonwagenkamp thuis hoort (zijn online nickname was beter) en bestelde een drankje voor zichzelf. Ik was namelijk nog voorzien. Het gesprek tussen ons kwam moeizaam op gang en hij raakte met de minuut meer bezweet. Toen hij na 25 tergende minuten ook nog eens over het weer begon, besloot ik dat ik niet mijn avond met hem verder wilde vullen.

Vraag: hoe maak je na 25 minuten op een nette manier een einde aan een date met een nietsvermoedend en gewoon aardig iemand, maar met wie jij het niet ziet zitten? Antwoord: er is geen nette manier. Je moet door de zure appel heen om jezelf een kwellende avond vol pijnlijke stiltes en genante situaties te besparen. Ik beëindigde mijn date met de woorden: ik wil het hier graag bij laten. Kan vrij arrogant overkomen, maar again: what else can a girl do? De rest van de avond met de nietsvermoedende date doorbrengen en op het einde van de avond zeggen “nou het was gezellig, we bellen?”. Who am I kidding!?

Date duizend drieëntwintig reageerde vrij verbaasd, stamelde een paar woorden en dat was het dan. De minuut waarin hij zijn drankje opdronk leek een eeuwigheid te duren, maar eindelijk was zijn glas leeg. Ik zei, om een genante situatie buiten bij de fietsen te voorkomen, dat ik nog wat moest regelen voor mijn werk in het café (wat ook echt zo was) en dat hij op zich wel kon gaan, althans, niet op mij hoefde te wachten. Wederom verbouwereerd ging hij akkoord en zei gedag met de bekende e-dating-woorden: “succes met daten!”. Hij liep weg, pakte de verkeerde deur waar hij tevergeefs aan trok, pakte vervolgens de juiste deur and off he went.

Ik besloot dat ik er klaar mee was en zei mijn lidmaatschap bij de datingsite diezelfde avond nog  op (alweer) met als reden: de mannen hier zijn net Fundafoto’s.

Daarnaast ligt het kennelijk ook aan mijn selectieproces. Hoe dan ook: doe mij maar iemand die ik in real life tegenkom. Waar, is natuurlijk alleen de grote vraag. In elk geval niet, althans, voorlopig niet, in the cloud… Ik ga zoeken alsof ik niet op zoek ben en als het niet lukt, kan ik me alsnog wederom in die e-dating jungle begeven, hopelijk komen dan de betere ervaringen..;-)

0 Shares:
4 comments
  1. Sweet Lord, gebruik je in real life ook te pas en te onpas Engelse termen. For crying out loud, het is, how can I put this mildly, een major pain om te lezen.

  2. Haha, I was reading your article and then I went on to read the three reactions some people placed on your article and funnily enough I had to agree with them all. You gebruikt inderdaad ontzettend many English terms. I stood echt versteld if you know what ik bedoel. En wie niet zoekt zal vinden, ook al helemaal mee agreed! Ga gewoon lekker flirten! Om te scoren hoef je niet te daten, like you said, enough cute guys in the bars, al zeg ik het zelf. Anyway, leuk gewrited, maar inderdaad minder coole English terms gebruiken. Greetingz, Tamara!

Comments are closed.

Dit artikel is 2.787 keer gelezen