Er zijn veel leukere bezigheden dan code kloppen (tenminste, als je geen t-shirt draagt met de opdruk ‘There’s no place like http://127.0.0.1‘ ). Gelukkig zijn er een aantal websites die het vuile werk voor ons opknappen. Vandaag: CSS en typografie.

1 – Voor de CSS-n00b
Ben je te lui om CSS te leren (of mocht je een nerd willen imponeren), dan is CSStypeset misschien wat voor je. Voer een stukje tekst in, rommel wat met de schuifjes et voila: een professioneel ogende lap code!

2 – Standaardwaarden
Om je tekst te pimpen moet je  hem waarden meegeven. De waarden opnieuw bepalen is noodzakelijk, maar steeds dezelfde code maken niet. Op de site van Jan Quickels heb je de mogelijkheid om een stuk code te laten genereren!

3 – Dummy content genereren
Als je een nieuw ontwerp moet laten zien, is het soms slimmer om dummy-content te gebruiken. De daadwerkelijke content leidt alleen maar af van het ontwerp. HTML-ipsum biedt kant-en-klare brokjes dummy-tekst in alle mogelijke vormen. Je hoeft alleen maar te copy-pasten!

4 – Mooi typografisch ontwerp
Mocht je echt geen tijd hebben om zelf iets te ontwerpen, dan is er altijd de grote redding: templates! Op SmashingMagazine worden erg mooie typografische ontwerpen aangeboden. Gratis!

Smashingmagazine - Typo Template 1
Smashingmagazine - typ2
0 Shares:
2 comments

Comments are closed.

Dit artikel is 5.425 keer gelezen