Je administratieve hebben en houden verhuizen, dat moet tegenwoordig snel en gemakkelijk online kunnen. Wie googlet op verhuizen komt binnen een paar clicks terecht op www.verhuisservice.nl van TNT Post. We namen de content van deze website onder de loep.

Tien jaar geleden verhuisde ik van Amsterdam naar Utrecht. Eeuwig zonde, zullen sommige mensen denken, maar ik denk daar heel anders over. Onlangs verhuisde ik weer, maar nu binnen Utrecht. Verhuizen blijft een ramp, ook als je binnen de leukste stad van Nederland verhuist. En zelfs nu je allerlei handige webtools tot je beschikking hebt. De tool om je fietssleutel op te sporen die in de enige onvindbare verhuisdoos zit, bestaat namelijk nog niet.

Googlen op verhuizen

Het verschil tussen verhuizen tien jaar geleden en verhuizen nu is wel dat je nu vrijwel je gehele administratieve verhuizing online kunt regelen. Dat zou je tenminste denken. Niet meer urenlang wachten tot je bij een stoffig loket aan een stoffige meneer mag vertellen waar je gaat wonen. Dus googlede ik om te beginnen maar eens op verhuizen.

TNT-oranje

TNT Verhuisservice

Binnen drie clicks belandde ik op www.verhuisservice.nl. Er kan geen twijfel bestaan over wie de site aanbiedt. Het TNT-oranje grijnst je van alle kanten tegemoet. Het doel van de website is ook vrij duidelijk. Ze willen dat we de Verhuisservice van TNT aanvragen. Daarmee kun je je post laten doorsturen, je adres bij heel veel organisaties tegelijk veranderen en zelf verhuiskaarten ontwerpen.

Alles over verhuizen

Maar de content op Verhuisservice.nl biedt veel meer. Zo is er het hoofdstuk Alles over verhuizen. Daar vind je inderdaad alles over verhuizen. Van hoe je huis zoekt, wat je moet verzekeren tot hoe je kunt besparen op je energierekening. Handige en uitgebreide informatie, vlot geschreven, en mooi vormgegeven.

Verhuisplanner

En er is een tool waarmee je verhuizing kunt plannen. Dat is eigenlijk niet meer dan een to-do-list waar een kalender aan vast zit. Hierin word je wel verleid nog wat extra gegevens in te vullen, zoals of je naar een koop- of huurhuis verhuist. Zo kan de verhuisplanner precies op jouw situatie worden afgestemd. Een blik op het privacyreglement leert dat TNT zo ook interessante gegevens door kan sturen naar commerciële derden, dus spambangerdsmogen deze tool overslaan. Je hebt er ook niet zoveel aan, behalve dat het wel leuk is om te zien hoe ver je verhuizing gevorderd is als je alles hebt ingevuld.

Helptekst

Dan de Verhuisservice zelf. Die bestaat uit vijf stappen. Je voert je oude en je nieuwe gegevens in om je post te laten doorsturen, je licht allerlei organisaties in, maakt verhuiskaarten en aan het eind betaal je met creditcard of iDeal. Het deel van de organisaties inlichten is overigens gratis. Het was over het algemeen dead simpel, alleen miste ik hier en daar een helptekst. Op mijn watermeter stonden bijvoorbeeld acht cijfers, maar ik kon er op het formulier maar vijf invullen. Ook ging er met de layout iets mis als ik mijn gegevens bij bepaalde organisaties invulde, maar dat kan eraan liggen dat ik met Safari surf.

Sympathiek

Het ging mij eigenlijk vooral om de post laten doorsturen en de organisaties inlichten. Dat TNT op www.verhuisservice.nl veel meer handige informatie aanbiedt, vind ik sympathiek en slim. De site wordt daardoor goed gevonden en de gebruiker krijgt een goed gevoel bij TNT. Lang nadat ik alles had ingevuld en betaald, kwam ik er overigens achter dat er behalve TNT niet één organisatie was ingelicht over mijn verhuizing. De enige service waarvoor je dus niet hoeft te betalen, werkt niet. Althans, niet bij mij.

Rapportcijfer

Maar daar kan de website niks aan doen. Die ziet er goed uit, zit strak in elkaar en biedt veel relevante informatie. Verhuisservice.nl krijgt van mij dan ook een dikke 8 als rapportcijfer.

0 Shares:
6 comments
 1. Wel jammer dat zo'n service dan niet voor safari geoptimaliseerd is. Maar verder klinkt het idd goed qua content. Ik vind het altijd prettig als ik van die secundaire content aangeboden krijg. Daarmee bedoel ik dan content die niet direct het doel van het bedrijf dient, maar die wel mogelijk mijn doel dient ! Dan voel ik me verzorgd…dikke kans dat ik het bij TNT zal aanschaffen en niet bij een ander.

 2. behalve dat utrecht natuurlijk nooit de leukste stad van Nederland kan zijn, wel een interessant artikel.

  Wat ik nog wel mis is of die 5 stappen echt nodig zijn en of er bijvoorbeeld duidelijk wordt aangegeven voordat je begint, dat er 5 stappen zijn. Ik bedoel dus eigenlijk dat ik de "content"-details mis.

 3. @Erine: daar heb je punt, ik zal bij de volgende review wat dieper op dit soort zaken ingaan. Wat deze website betreft: die vijf stappen zijn nodig en je wordt heel duidelijk door het proces heengeleid. Aan je rechterhand staat een menuutje waarin staat wat er in welke stap gebeurt en waar je bent. Je moet door alle stappen heen, maar als je iets niet wilt (kaarten maken bijvoorbeeld) kun je hem wel skippen.

 4. Leuk gevonden maar die lui verkopen je adresgegevens als je niet oppast. Ik heb gebruik gemaakt van Verhuisvriend.nl. Is een echte verhuisservice met privacygarantie. Relelden alles voor mij, inclusief mijn garage en kledingwinkel…Voor twee tientjes. Bij de PTT verhuissevice moet ik nog heel veel zelf regelen.

 5. Heel leuk zo'n verhuisservice en dat voor maar 21,- euro…

  Heel jammer alleen als de helft van je post niet wordt doorgestuurt en dat je vervolgens aan de telefoon te horen krijgt dat die post (volgens TNT klantenservice) door de "concurrent" (zie voorwaarden van de tntverhuisservice) wordt bezorgd! De instanties stonden overigens wél in de lijst met instanties van tnt!

  Mijn tip is na de ervaring met TNT verhuisservice;

  Bel zelf alle instanties voor het doorgeven van de adresgegevens!

  Meer dan 20 euro zul je daar zéker niet voor kwijt zijn en als u gelijk om een schriftelijke bevestiging vraagt kan u ook niet van het kastje naar de muur gestuurt worden tussen instanties en de verhuisservice… én.. het maakt in dat geval ook niet uit wie de post bezorgt. Dat scheelt weer extra papierwerk, telefoontjes, alles wéér checken, teleurstellingen en niet ontvangen van eventueel belangrijke post.

  Ik wens iedereen die verhuizen gaat vast veel succes ;-)

 6. Goed Nieuws!

  Ik heb ook gebruik gemaakt van de service waar Jeroen Rijkman over schrijft. Fantastisch!! Ik zal iedereen aanraden van Verhuisvriend.nl gebruik te maken. Ik had ongeveer 45 adressen te regelen. Dat kon allemaal via het verhuisboekje van Verhuisvriend.nl. Ik kon elke dag zien wat al geregeld was en wat nog niet. Ideaal. En zij blijven de leveranciers voor mij informeren totdat het geregeld is.

  Kosten? Twee tientjes voor alles. Je hoeft geen post meer door te sturen omdat alles al geregeld is. En TNT doorstuurservice is zonde van het geld omdat niemand een verhuisbericht krijgt..dus je moet altijd zelf aan de slag, en… wat gebeurt er met de andere postbedrijven die post bezorgen? Daar heeft Karin een punt…

  Voor die twee tientjes ga ik zelf niet knoeien…

  Gouden tip voor iedereen die verhuist: Verhuisservice van Verhuisvriend.nl

Comments are closed.

Dit artikel is 11.465 keer gelezen