Je administratieve hebben en houden verhuizen, dat moet tegenwoordig snel en gemakkelijk online kunnen. Wie googlet op verhuizen komt binnen een paar clicks terecht op www.verhuisservice.nl van TNT Post. We namen de content van deze website onder de loep.

Tien jaar geleden verhuisde ik van Amsterdam naar Utrecht. Eeuwig zonde, zullen sommige mensen denken, maar ik denk daar heel anders over. Onlangs verhuisde ik weer, maar nu binnen Utrecht. Verhuizen blijft een ramp, ook als je binnen de leukste stad van Nederland verhuist. En zelfs nu je allerlei handige webtools tot je beschikking hebt. De tool om je fietssleutel op te sporen die in de enige onvindbare verhuisdoos zit, bestaat namelijk nog niet.

Googlen op verhuizen

Het verschil tussen verhuizen tien jaar geleden en verhuizen nu is wel dat je nu vrijwel je gehele administratieve verhuizing online kunt regelen. Dat zou je tenminste denken. Niet meer urenlang wachten tot je bij een stoffig loket aan een stoffige meneer mag vertellen waar je gaat wonen. Dus googlede ik om te beginnen maar eens op verhuizen.

TNT-oranje

TNT Verhuisservice

Binnen drie clicks belandde ik op www.verhuisservice.nl. Er kan geen twijfel bestaan over wie de site aanbiedt. Het TNT-oranje grijnst je van alle kanten tegemoet. Het doel van de website is ook vrij duidelijk. Ze willen dat we de Verhuisservice van TNT aanvragen. Daarmee kun je je post laten doorsturen, je adres bij heel veel organisaties tegelijk veranderen en zelf verhuiskaarten ontwerpen.

Alles over verhuizen

Maar de content op Verhuisservice.nl biedt veel meer. Zo is er het hoofdstuk Alles over verhuizen. Daar vind je inderdaad alles over verhuizen. Van hoe je huis zoekt, wat je moet verzekeren tot hoe je kunt besparen op je energierekening. Handige en uitgebreide informatie, vlot geschreven, en mooi vormgegeven.

Verhuisplanner

En er is een tool waarmee je verhuizing kunt plannen. Dat is eigenlijk niet meer dan een to-do-list waar een kalender aan vast zit. Hierin word je wel verleid nog wat extra gegevens in te vullen, zoals of je naar een koop- of huurhuis verhuist. Zo kan de verhuisplanner precies op jouw situatie worden afgestemd. Een blik op het privacyreglement leert dat TNT zo ook interessante gegevens door kan sturen naar commerciële derden, dus spambangerdsmogen deze tool overslaan. Je hebt er ook niet zoveel aan, behalve dat het wel leuk is om te zien hoe ver je verhuizing gevorderd is als je alles hebt ingevuld.

Helptekst

Dan de Verhuisservice zelf. Die bestaat uit vijf stappen. Je voert je oude en je nieuwe gegevens in om je post te laten doorsturen, je licht allerlei organisaties in, maakt verhuiskaarten en aan het eind betaal je met creditcard of iDeal. Het deel van de organisaties inlichten is overigens gratis. Het was over het algemeen dead simpel, alleen miste ik hier en daar een helptekst. Op mijn watermeter stonden bijvoorbeeld acht cijfers, maar ik kon er op het formulier maar vijf invullen. Ook ging er met de layout iets mis als ik mijn gegevens bij bepaalde organisaties invulde, maar dat kan eraan liggen dat ik met Safari surf.

Sympathiek

Het ging mij eigenlijk vooral om de post laten doorsturen en de organisaties inlichten. Dat TNT op www.verhuisservice.nl veel meer handige informatie aanbiedt, vind ik sympathiek en slim. De site wordt daardoor goed gevonden en de gebruiker krijgt een goed gevoel bij TNT. Lang nadat ik alles had ingevuld en betaald, kwam ik er overigens achter dat er behalve TNT niet één organisatie was ingelicht over mijn verhuizing. De enige service waarvoor je dus niet hoeft te betalen, werkt niet. Althans, niet bij mij.

Rapportcijfer

Maar daar kan de website niks aan doen. Die ziet er goed uit, zit strak in elkaar en biedt veel relevante informatie. Verhuisservice.nl krijgt van mij dan ook een dikke 8 als rapportcijfer.


Geschreven door