Alweer een maand geleden bezocht ik een Microsoft-evenement, de sessie FutureProef. Sindsdien loop ik rond met de prangende vraag: “Zal ik er een blog over schrijven of niet”. Het punt is namelijk dat het event nogal tegenviel.

Veelbelovend programma

Het programma zag er veelbelovend uit: er waren lezingen over de visie van Microsoft op de toekomst en over innovatie en digitalisering in het MKB. Ook stond er een demo gepland met de laatste snufjes van Microsoft Office en was er een expositie met oude en nieuwe gadgets van Microsoft. Natuurlijk werd het programma afgesloten door de onvermijdelijke netwerkborrel.

Waar zijn de gadgets?

Vol goede moed ging ik dus met mijn visitekaartjes op stap. Eenmaal aangekomen, ging ik op zoek naar de nieuwe gadgets. Waar waren ze? Welnu, er was een soort fotobooth waar je je foto kon laten nemen met Bill Gates op de achtergrond, een video/racing game, een paar hippe lampjes, een nieuw scherm en een hologram van een hololens. Leuk, maar wel een schrale verzameling. Waar zijn de oprolbare schermen, de échte hololens of die nieuwste wearable.

Speerpunten Microsoft

De lezingenreeks begon goed met een lezing over de toekomstvisie en strategie van Microsoft. Een mooi verhaal over de speerpunten waar Microsoft op inzet zoals:

  • Flexibiliteit en mogelijkheden tot samenwerking zoals de Cloud en Gaming.
  • De integratie van software in het dagelijks leven. Denk hierbij aan openbare ruimtes die je herkennen of je koelkast die zelf bijbestelt.
  • Niet méér maar slimmere software. Vooral de combinatie van agenda met het overzicht van de NS-vertragingen sprak me wel aan.

Dit onderdeel was ook meteen het meest interessante van de middag. De lezing over het mkb was te oppervlakkig om te kunnen boeien.

Tegenvallende demo

De demo ging in op een aantal tools, maar bevatte weinig nieuws:

  • Yammer: het oude Messenger in een nieuw jasje.
  • Delve: een platform waarop allerlei content te zien is die jij op dat moment interessant zou vinden. De tool ontlokte een diepe zucht aan de zaal, waarschijnlijk door het weinig vernieuwende en hoge big brother-karakter ervan.
  • One Note: bij het aanmaken van een bookmark kun je een geluidsopname laten meelopen. Dat wist ik niet, maar lijkt me heel handig bij het maken van notulen of bij interviews!
  • SharePoint: omdat de internetverbinding niet goed was (het waaide te hard!), ging deze demo de mist in.

If you have nothing nice to say…

Daarmee kwam voor mij een eind aan het teleurstellende evenement. De borrel heb ik maar even gelaten voor wat ‘ie was. Zoals ik al eerder zei, heb ik er lang over getwijfeld of ik hierover moest berichten. Eén van mijn favoriete quotes is niet voor niets “If you have nothing nice to say, then shut up”.

Toch heb ik er uiteindelijk wel een blog over geschreven. Niet om Microsoft af te zeiken, maar om het bedrijf aan te sporen snel met wat nieuws te komen. Laat die software anders maar zitten. Geef ons gadgets. Superdunne, vouwbare schermen, spannende hololenzen en strakke tablets. De consumenten zijn er klaar voor. Nu Microsoft nog.

0 Shares:
Dit artikel is 8.390 keer gelezen