Hootsuite heeft een nieuwe toepassing geïntroduceerd. Vanaf nu is het mogelijk om via Hootsuite Instagram-berichten te plaatsen en in te plannen. Dit inplannen kan via de webversie en de app van Hootsuite.

Eindelijk Instagram berichten inplannen

Mooie toevoeging van Hootsuite, één van ‘s werelds grootste social media management platformen. Voor bedrijven is dit een ideale toevoeging. Ik heb als betatester van Hootsuite deze nieuwe toevoeging getest en ik vind het veelbelovend. Denk hierbij aan het inplannen van campagnes. Vanaf nu kunnen bedrijven campagnes in één keer doorvoeren in plaats van elke keer los een foto te hoeven uploaden via Instagram.

Kanttekening

Er zit wel een kanttekening aan het inplannen van Instagram berichten via Hootsuite. Het uiteindelijke plaatsen van de berichten zelf gebeurt nog steeds via de Instagram app, je zult dus altijd de Hootsuite- en de Instagram-app geïnstalleerd moeten hebben.

Instagram-berichten plaatsen via Hootsuite web

Zoals je in onderstaand voorbeeld kunt zien, kun je in Hootsuite een tabblad aanmaken. In dit tabblad kun je kolommen aanmaken zoals jouw tijdlijn, jouw berichten, ingeplande berichten of berichten die jij leuk vindt:

Instagram berichten inplannen via Hootsuite

Als je via de webversie een bericht aanmaakt, doe je dat zoals hieronder in het voorbeeld:

hootsuite en instagram

En je kunt berichten via Hootsuite op de volgende manier inplannen op de dag en het tijdstip dat jij wilt dat het bericht gedeeld wordt:

instagram en hootsuite

Een Instagram-bericht direct plaatsen of inplannen, je krijgt in beide gevallen een notificatie op je telefoon of tablet dat het tijd is om via de Hootsuite-app het bericht te plaatsen.

Instagram berichten plaatsen via de Hootsuite app

Wanneer je gebruik maakt van de Hootsuite app kun je het tabblad en de kolommen van Instagram beheren:

Instagram tabblad met kolommen in Hootsuite

Het aanmaken van een Instagram-bericht werkt in de Hootsuite-app hetzelfde als bij de webversie. Je begint met het schrijven van een bericht:

Instagram bericht schrijven in de Hootsuite app

Heb je een bericht geplaatst of ingepland, dan krijg je een notificatie via de Hootsuite-app dat je het bericht kan plaatsen via de Instagram-app, zoals te zien in het voorbeeld:

notificatiescherm Hootsuite voor instagram bericht

Klik op ‘openen in Instagram’ en je wordt doorgestuurd naar de Instagram-app om je bericht daadwerkelijk op Instagram te plaatsen:

instagram bericht via Hootsutie

En voila je hebt jouw Instagram bericht geplaatst via Hootsuite:

Instagram bericht geplaatst via Hootsuite

Aanvullende apps

Hootsuite staat bekend om zijn integratie met andere apps, die te installeren zijn in het dashboard van Hootsuite. Zoals ‘Vidpiq‘ om Instagram-berichten in een bepaalde locatie te monitoren. ‘Iconosquare‘ om meerdere Instagram-accounts te kunnen beheren. En ‘TrendSpottr‘ om op de hoogte te blijven van de laatste trends op Instagram:

instagram apps in hootsuite

Latergram.me

Hootsuite slaat in mijn ogen een goede slag met deze integratie. Maar is Hootsuite de eerste? Nee niet helemaal, je kon via Latergram.me al Instagram-berichten inplannen. Ook hier geldt dat je een notificatie van Latergram.me krijgt en dan wordt doorgestuurd naar de Instagram-app om hem te kunnen plaatsen. Handig programma, ik gebruikte het zelf ook voordat Hootsuite deze nieuwe toepassing ontwikkeld had. Hootsuite onderscheidt zich van Latergram.me door de mogelijkheid van het tabblad met kolommen en de apps.

Omslachtige toepassing?

Als je direct een foto wilt plaatsen op Instagram is het inderdaad omslachtig, in dat geval kun je beter de app van Instagram zelf gebruiken. Maar wanneer jij meerdere posts hebt en je wilt ze niet in één keer plaatsen, kun je dit perfect oplossen met behulp van Hootsuite. Zelf zie ik een grote toevoeging voor bedrijven met campagnes op Instagram. De hele campagne is in één keer in te plannen, wat voor orde en overzicht zorgt.

Wat vind jij van deze nieuwe toepassing van Hootsuite? Ga jij het gebruiken om jouw Instagram berichten in te plannen? Laat het mij alsjeblieft weten in een reactie.

0 Shares:
Dit artikel is 8.662 keer gelezen