Stel je hebt een eigen blog of website. Je weet wel het een en ander van content en werken in het CMS lukt je ook wel aardig. Graag wil je ook een mooi logo of mooie graphics. Helaas ben je zelf geen designer en budget om er een in te huren heb je niet. Wat je dan kunt doen? Hier zijn drie tips:

Canva

Bij Canva kun je heel eenvoudig verschillende designs maken voor bijvoorbeeld je blog, Facebookomslag of een visitekaartje. Je kunt kiezen uit diverse standaardsjablonen waarvan er veel gratis te gebruiken zijn. Wat ik erg prettig vind aan Canva is dat je heel eenvoudig je eigen afbeeldingen of bestanden kunt uploaden. Deze kun je vervolgens voor meerdere designs gebruiken.

Canva

Fiverr

Voor de mensen die wel een design willen maar dit niet zelf kunnen (of willen) is er Fiverr. Bij Fiverr kun je vanaf 5 dollar (what’s in a name) een design kopen. Je kunt kiezen uit heel veel verschillende designers van over de hele wereld. Kijk naar voorgaand werk en de beoordelingen om een keuze te maken. Je plaatst de order, rekent af via Paypal en stuurt een bericht met eisen en wensen. Het werkt naadloos. Na ongeveer een week (per designer kan dit verschillen) krijg je het design opgestuurd. Tevreden? Dan laat je het zo en krijg je, indien je dit besteld hebt, de bronbestanden. Niet tevreden? Vraag simpelweg om een aanpassing. Dit kun je doen tot je wel tevreden bent. Mijn ervaring is dat de designers ver willen gaan om je tevreden te krijgen. Bij veel slechte beoordelingen krijgen ze immers geen opdrachten meer.

Schrijf een wedstrijd uit!

Geen zin om zelf aan de slag te gaan of vind je het lastig om een designer uit te zoeken? Dan kun je ook een wedstrijd uitschrijven. Dit doe je bijvoorbeeld op 99designs. Het werkt heel eenvoudig.  Je beschrijft zo uitgebreid mogelijk wat je precies wilt, beschrijft de ontwerpinstructies, stelt de voorwaarden van de wedstrijd op en klaar. Nu is het een kwestie van achterover zitten en kijken naar de designs die binnenstromen. Vervolgens kun je je  favorieten kiezen en om aanpassingen vragen. Net zo lang tot je tevreden bent. Eenvoudig een mooi design? Doe je design online!

0 Shares:
Dit artikel is 7.667 keer gelezen