Het jaar is weer bijna voorbij: tijd voor de traditionele jaaroverzichten dus. Ook YouTube maakt aan het einde van het jaar de stand van zaken op en bekijkt wat de populairste video’s waren. Zij kijken niet alleen naar het aantal views, maar ook naar het aantal shares, likes en comments. Video’s die afkomstig zijn van muzieklabels tellen niet mee. Die hebben een eigen toplijst. Voor 2013 ziet de wereldwijde top 10 van populaire video’s er als volgt uit:

1. The Fox (What does the fox say?)

De nieuwe hype na de Gangnam Style en de Harlem Shake. Deze YouTube-hit werd gemaakt door twee Noorse broers die met dit filmpje hun talkshow willen promoten. In de video zie je hoe ze allerlei dierengeluiden nadoen en zich uiteindelijk afvragen: what does the fox say? Verkleed als vossen geven ze antwoord op deze vraag en blijkt een vos nogal vreemde geluiden te maken.

2. Harlem Shake (original army edition)

De rage die in het begin van 2013 ontstond. Wie kent hem niet? Er zijn meer dan 40.000 varianten van verschenen. Van versies hoog in de lucht tot uitvoeringen onder water. De NASA, Star Wars en brandweerkorpsen: ze hadden allemaal hun eigen Harlem Shake. Uiteindelijk bleek de uitvoering van het Noorse leger het populairst op YouTube.

3. How Animals Eat Their Food

Twee mannen aan tafel met een bord eten. De één laat op hilarische wijze zien hoe verschillende dieren eten en de ander eet intussen onverstoorbaar verder. Geweldig: die stoïcijnse houding terwijl je tafelgenoot als een walvis dwars door de tafel valt!

4. Miley Cyrus – Wrecking Ball (Chatroulette Version)

Een fantastische parodie op de hit van Miley Cyrus waarbij Miley is vervangen door een man met een baard op een skippybal.

5. Baby & Me / the new evian film

De Evian commercial waarin de hoofdrolspelers dansend terugkeren naar hun babytijd. Een vervolg op de succesvolle commercial met de rolschaatsende baby’s.

6. Volvo Trucks – The Epic Split feat. Van Damme

Jean-Claude Van Damme laat met een gevaarlijke stunt de precisie en stabiliteit van een nieuwe stuurtechniek van Volvo zien.

7. YOLO (feat. Adam Levine & Kendrick Lamar)

You Only Live Once door Adam Levine, Kendrick Lamar en de mafkezen van The Lonely Island.

8. Telekinetic Coffee Shop Surprise

Een verborgen-camera-grap die is gebaseerd op de film Carrie. Een aantal argeloze restaurantbezoekers worden geconfronteerd met de bovennatuurlijke krachten van een boos meisje.

9. The NFL: A Bad Lip Reading

Het meest bekeken filmpje van het populaire YouTubekanaal Bad Lip Reading. NFL sterren lijken – met een stalen gezicht – de grootste onzin uit te kramen.

10. Mozart vs. Skrillex. Epic Rap Battles of History Season 2.

Mozart en Skrillex die het tegen elkaar opnemen in een Rap Battle.

Wat is jouw favoriete video van 2013?

Als het aan mij lag dan had deze video van Martyn Ashton zeker in de top 10 gestaan. Wat hij met een fiets kan is echt ongelofelijk! Dit vervolg op zijn Road Bike Party is inmiddels al meer dan zes miljoen keer bekeken binnen één week. Welk filmpje had wat jouw betreft zeker in bovenstaande lijst moeten staan?

0 Shares:
Dit artikel is 7.703 keer gelezen