Honda gaat iOS mirroring aanbieden in aantal modellen in 2014. Siri stapt met jou in de auto en er komt een speciaal display in het dashboard bij. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je hands- én eyefree kan bellen.

Apple introduceerde ‘iOS 7 in the car’. Siri is namelijk verbeterd om ook in de auto beter van dienst te kunnen zijn. Je kunt nu beter en meer besturen met je stem, bijvoorbeeld een berichtje dicteren en verzenden.

Persoonlijk zal ik niet snel gebruik maken van spraakbesturing, praten tegen mijn telefoon doe ik nog steeds alleen als er iemand aan de andere kant van de ‘lijn’ hangt. Maar toepassing van deze functie in de auto zie ik wel zitten. Super als je al rijdend, ogen op de weg, je moeder kan roepen en ze neemt nog op ook! Kijk mam, zonder handen!

Dan moet Siri je wel goed verstaan..

Siri zal menig iPhone gebruiker hilarische momenten hebben bezorgd, het werkte namelijk niet altijd even goed doordat het verkeerd dialecten niet goed verstaat. En anders is het erg leuk om zelf te stoeien met de taalinstellingen. Ik moet ook meteen denken aan een aflevering van ‘The Big Bang Theory’. Het blijft lachwekkend hoe de slissende Barry de spraakbesturing maar belabberd vindt. Anders dan Raj die verliefd is geworden op zijn telefoon.

Wat is er in iOS 7 beter aan Siri?

Siri:

  • klinkt helderder en natuurlijker zodat je hem of haar nu beter kunt verstaan.
  • is er nu ook in een mannelijke variant (al is het heel persoonlijk of je dat een verbetering vindt)
  • is sneller geworden met beantwoorden
  • doorzoekt meer bronnen zoals Bing, Wikipedia en Twitter
  • kan mensen terugbellen
  • kan voicemail af laten spelen
  • iTunes radio besturen

Wat voegt iOS 7 en Siri toe aan mobiel gebruik in de auto?

Als jouw toekomstige auto de connectie met iOS 7 bevat dan zie je via het display – terwijl je de navigatie op je scherm hebt – een berichtje binnenkomen. Maar dan zit je nog steeds op een schermpje te kijken. Die ogen moeten op de weg! Daarom is er de Eyes free feature. Dus Siri kan het berichtje ook aan je voorlezen, en als je Siri activeer via een knop op je stuur licht het display niet op. Je wordt dus niet afgeleid. En toch kun je dat berichtje ook beantwoorden, door je antwoord te dicteren. Je kunt verder via spraakbesturing mensen bellen en Maps gebruiken voor de juiste route. Maar ook je herinneringen ‘bekijken’ en toevoegen als je tijdens het rijden iets te binnen schiet.
Koop jij straks die nieuwe Honda?
0 Shares:
Dit artikel is 5.499 keer gelezen