De klassieker Plants vs. Zombies is terug voor een 2e ronde! Alleen nu is de onwikkelaar PopCap overgenomen door EA. Nu willen de Zombies niet alleen je brains, maar ook je money…

Hersendood spelen

Als je Plants vs. Zombies ooit eerder hebt gespeeld op je desktop, mobiel of tablet, heeft de gameplay geen geheimen voor je. Je oude vertrouwde groene vrienden helpen je weer om ervoor te zorgen dat de zombies je hersenen niet opeten. Maar naast de zonnebloem, erwtenschieter en de walnoot, zijn er ook wat nieuwe planten zoals het kokos kanon, de vuurspuwende Snapdragon en de boksende Paksoi.

Je verzamelt nog steeds zonnestraaltjes om daarmee planten te kopen en je verdediging op te bouwen. Nieuw is de mogelijkheid om plantenvoeding te verzamelen, waarmee je in tijden van nood speciale eigenschappen van je planten kunt inzetten. Zo wordt je erwtenschieter een mitrailleur en schiet de sla een krop naar elke vijand op het scherm. Wat ook nieuw is, is de mogelijkheid om met de muntjes die je in het spel verdient speciale krachten in te zetten. Je kunt voor 800 – 1200 muntjes ervoor kiezen om de kop van de zombies eraf te knijpen, ze te elektrocuteren of van het scherm af te gooien.

Anders dan in de eerste Plants vs. Zombies  kun je in Plants vs. Zombies 2 verschillende paden bewandelen. Je moet onderweg sleutels verzamelen om wegen te ontsluiten. Afhankelijk van de weg die je kiest kun je bepaalde planten of power-ups verdienen.

Plants vs Zombies 22

De jacht op de taco

Door levels die je al een keer hebt uitgespeeld opnieuw te spelen kun je extra sterren verdienen. Met deze sterren kun je de poort naar een andere wereld openen. Je begint in het heden, maar al snel begin je aan je reis door de geschiedenis. Je komt langs het oude Egypte, de piraten en het wilde westen. Het verhaal hierachter is dat je buurman, Crazy Dave, zijn taco heeft opgegeten en terug in de tijd wil, zodat hij zijn taco nog een keer kan opeten. Ik weet niet wat de jongens en meisjes van PopCap roken, maar dat moet goed spul zijn…

Plants vs Zombies 25 Plants vs Zombies 24 Plants vs Zombies 23

De Zombies willen cash

EA zou EA niet zijn als Plants vs. Zombies 2 niet barstensvol met in-app purchases zou zitten. Je kunt serieus zonder veel problemen meer dan € 100,- uitgeven aan alle zooi waar EA je toe probeert te verleiden. Zo kun je in plaats van alle levels drie of vier keer spelen, de benodigde sterren kopen.

De sleutels voor de alternatieve routes opsporen te moeilijk? Gelukkig kun je ze kopen. Muntjes nodig voor je speciale krachten? Ook die zijn te koop.  Verder kun je veel van de planten die je onderweg verzamelt al in een eerder stadium kopen. Er zijn ook een paar planten (zoals de Snow Pea en Torchwood) uit de eerste Plants vs. Zombies die je alleen maar kunt krijgen door ze te kopen. Daar betaal je dan ook gelijk wel € 3,59 per stuk voor.

Plants vs Zombies 21

Vervelend? Ja! Heel erg? Nee… Veel van de dingen die je bij Plants vs. Zombies 2 kunt kopen, kun je ook verdienen door gewoon te spelen. Eerlijk gezegd voelt het kopen van veel van de items uit de winkel voor mij een beetje als valsspelen en ik heb dan ook nog niet de neiging gehad om centjes uit te geven. Wat niet wegneemt dat EA knap irritant is met zijn in-app purchases. Ik zou willen dat ontwikkelaars je de keuze zouden geven; of je betaalt een paar euro voor de volledige versie, of er zijn in-app purchases.  

Screenshot_2013-10-28-11-01-47 Screenshot_2013-10-28-11-02-24

Screenshot_2013-10-28-11-02-16 Screenshot_2013-10-28-11-02-32

Downloaden

Plants vs. Zombies 2 is gratis en kun je hier downloaden.

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.

Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
Dit artikel is 6.558 keer gelezen