Achter de schermen bij 42Bis is het een drukte en gezelligheid van belang. Met meer dan 70 bloggers, onze eindredacteuren en ons CSI Team zorgen we ervoor dat 42Bis jou – onze lezer – elke dag weer interessante, leuke en vermakelijke content biedt.

Maar wie zijn die bissers eigenlijk? En waarom hebben ze zich aangesloten bij 42Bis? Dat vertellen ze jou in deze reeks.

Deze week: Johan Koning

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben freelance journalist, tekstschrijver, ghostwriter en eindredacteur en heb sinds 2002 mijn eigen bedrijf LetterLuck tekstproducties.  Daarnaast ben ik getrouwd en vader van een jongen en een meisje. Ik speel graag een potje Kolonisten, drink het liefst koffie en fleur helemaal op van een beker Milk & Fruit Mango, probeer af en toe wat te lezen, bezoek graag een cabaretvoorstelling en ontspan verder tijdens een fijne luie vakantie in binnen- of buitenland (voorkeur: Denemarken en Egypte).

Sinds wanneer ben je eindredacteur voor 42bis?

Voor 42Bis mag ik sinds 21 maart 2012 (ik heb het introductiemailtje van mevrouw X. er nog even op nageslagen) als eindredact(z)eur ongeveer eens per week met een redacteur sparren over en schrappen en schaven aan een artikel, om diens blog nóg beter en scherper te krijgen. U zult het misschien niet geloven, maar ik vind dat leuk!

Waarom besloot je om je aan te sluiten bij 42bis?

De vacature van eindredacteur sprak me aan omdat ik graag met anderen meedenk om teksten beter te maken. Niet dat ik de waarheid in pacht heb, maar ik vind het nu eenmaal leuk om te zeuren over punten, komma’s en zinsconstructies. Bovendien leek het me een goede ervaring om eens achter de schermen te kijken bij een grotere website. En ik moet zeggen: dat ziet er allemaal zeer profi uit.

Wat heb je eraan om voor 42bis eindredactie te doen?

Ten eerste ben ik blij als ik lees dat de redacteuren van dit blog zich zo professioneel opstellen dat ze ook iets met je tips doen. Want er zijn – vooral online – vele voorbeelden te geven van redacties die eerder voor snelheid gaan dan voor kwaliteit.

Verder leer ik ook van de verschillende verhalen die ik te lezen krijg. Want er zitten een paar toppers bij hoor, bij dat redactieteam van dit uit-de-kluiten-gewassen weblogje.

Welk boek lees je nu en waarom zou een ander het moeten lezen?

Ik ben erg geïnteresseerd in geschiedenis en met name de tijd van de Koude Oorlog, de Sovjet-Unie en de Berlijnse muur spreekt me erg aan. Ik denk vooral omdat het een geschiedenis is die ik me nog kan herinneren. Op mijn nachtkastje prijkt nu een boek dat de laatste Nederlandse ambassadeur van Oost-Duitsland schreef over de periode kort voor en na het vallen van De Muur. Niet omdat het zo briljant is geschreven – laten we het er maar op houden dat Egbert Jacobs ambassadeur werd omdat hij waarschijnlijk beter kon praten dan schrijven –, maar de dagboeknotities geven een interessant beeld van een al even intrigerende tijd.

(Maar oh, wat had ik graag als eindredacteur mijn tanden in dat boek gezet)

 

Eén of twee monitoren bij je computer?

Eentje, anders zou ik nog meer afgeleid zijn door Facebook, Twitter of andere belangwekkende zaken.


Lijkt het jou ook leuk om mee te draaien in het 42Bis Team en onze nieuwe virtuele collega te worden? Meld je dan hier aan

0 Shares:
Dit artikel is 3.265 keer gelezen