De servers van Evernote zijn vandaag gehackt. De hackers maakten gebruikersnamen, emailadressen en wachtwoorden buit. Die wachtwoorden zijn echter sterk beveiligd volgens het blog van Evernote en dus zeer waarschijnlijk niet hack-baar. Evernote vraagt gebruikers nu om hun wachtwoord zo snel mogelijk te resetten.

Volgens de veelgebruikte dienst zijn de wachtwoorden dubbel beveiligd (hashed en salted), zij verwachten dan ook niet dat de wachtwoorden zullen worden gekraakt. Wel benadrukken ze nogmaals om slim met wachtwoorden om te gaan en niet dezelfde wachtwoorden te gebruiken voor verschillende diensten.

Evernote benadrukt dat bij de hack geen  betalings- creaditcard-gegevens zijn gestolen en dat de hackers ook de inhoud van je notes niet hebben buitgemaakt.

Gebruik je Evernote, dan kun je surfen naar Evernote.com. Bij het inloggen zal je worden verplicht om  je wachtwoord aan te passen. Log daarna ook weer opnieuw in op andere plekken waar je Evernote gebruikt (apps, extensies etc.)

Bronnen: Dutch Cowboys, Evernote blog

 

0 Shares:
Dit artikel is 4.135 keer gelezen