Ben je op dieet? Tweet er dan zoveel mogelijk over. Volgens een onderzoek van de universiteit van South Carolina (USC) kun je voor elke 10 tweets ongeveer 0,5% gewichtsverlies rekenen.

Bij het onderzoek werden twee groepen afvallers tegenover elkaar getest. De ene groep hield de vooruitgang bij op papier, de andere groep via Twitter. Aan het einde van de studie waren beide groepen weliswaar  in totaal evenveel gewicht kwijt. Maar binnen de groep tweeters waren de meest frequente tweeters ook het meeste afgevallen.

Uniek onderzoek

Best-Diet-to-Lose-Weight-Fast-640x426Volgens de wetenschappers is dit het eerste onderzoek waar niet alleen naar het type netwerk is gekeken dat de afvallers gebruikten als ondersteuning, maar ook naar het type steun dat ze daar kregen, hoe vaak ze twitter gebruikten en hoe dat van invloed was op het afvallen.

Anonimiteit

Onderzoeker Brie Turner-McGrievy van de USC benadrukt verder dat de afvallers vooral het feit dat ze anoniem kunnen zijn op Twitter, prettiger vinden dan het gebruik van de echte naam op netwerken zoals Facebook: “Niet iedereen wil online over zijn gewicht praten. We hebben de deelnemers bijvoorbeeld gevraagd om aan het einde van de week steeds het gewicht te posten dat ze die week waren verloren. Zelfs degene die anoniem op Twitter zaten, wilde dat niet altijd doen. Dat ligt vaak toch gevoelig.”

Verder onderzoek

Dit onderzoek is wat Turner-McGrievy betreft nog maar het begin. De wetenschappers van USC willen meerdere sociale netwerken testen, maar ook andere methoden zoals sms. Daarnaast willen ze verder onderzoek doen naar hoe dit soort methoden van invloed kunnen zijn op verschillende soorten gedrag  en hoe.

Onderzoek
Bron

0 Shares:
Dit artikel is 4.871 keer gelezen