Sinds een paar dagen ben ik aanraking gekomen met een nieuwe foto deel site. Maar deze is anders, deze is vernieuwend en bovenal: deze is makkelijk! CanvasDropr is van Deense makelij en is heel erg easy to use.

Het idee erachter is dat groepen mensen tegelijk met  dezelfde beelden en videos samenwerken, en op deze manier gigangtische collages maken.  Dit soort apps en sites zijn er natuurlijk 13 in een dozijn, maar CanvasDropr is toch vernieuwend. Het werkt volgens Drag&Drop en alles gebeurt vanuit je browser. Je vergroot of verkleint de plaatjes, je kunt ze kantelen en zelfs de kleuren naar zwart-wit aanpassen.

Drag & drop

Delen van een canvas is kinderlijk eenvoudig, waarbij je zelfs de keus hebt deze prive of publiekelijk te delen. Genodigden kunnen dankzij de ontvangen link direct aan de slag samen met jou aan dezelfde canvas. Het is zelfs mogelijk materiaal vanuit facebook, Google, YouTube en Flickr je canvas in te slepen.  En uiteraard hebben ze er ook aangedacht om je canvas te integreren met je eigen site of je blog.

Eerste indruk: erg intuïtief

Alles werkt intuïtief en dat maakt naar mijn mening CanvasDropr erg sterk. Zo sterk dat ik zelfs mijn laatste reis naar Saudië-Arabië met mijn familie kan delen.

CanvasDropr is nog steeds in Beta en dat merk je bijvoorbeeld aan het feit dat er nog geen multiple select mogelijkheid is. Je moet ieder foto één voor één behandelen. Maar stel de vraag via twitter en je krijgt reactie van ze terug.

De dienst is vooralsnog gratis en ze laten nu gebruikers toe.

0 Shares:
Dit artikel is 3.171 keer gelezen