Op zoek naar een superorigineel kraamcadeautje of een unieke handtas? Of heb je een favo kledingstuk zoveel gedragen dat je het eigenlijk niet meer aan kunt? Kijk dan eens op DOCKA, de webshop van Anna Garssen. Anna ontwerpt en maakt knuffels, popjes, tassen en accessoires met een heel eigen gezicht en verkoopt ze sinds februari op DOCKA.

Waarom deze webshop?
Ik vind het al mijn hele leven leuk om dingen zelf te maken, te knutselen, tekenen, knippen, plakken. Na mijn studie ben ik aan het werk gegaan als webredacteur, maar in mijn vrije tijd zat ik vaak knuffels en andere dingen te naaien. Het is dus begonnen als hobby, maar ik vind het ook leuk om ze te laten zien en te delen, dus zo is het idee van een webshop ontstaan.

Zo’n webshop op poten zetten, dat moet een hele klus zijn.
Er zit wel een tijd tussen het idee en de feitelijke webshop, ja. Ik heb ook een grafische opleiding gedaan, dus het ontwerp kon ik zelf maken. En mijn vriend heeft een technische achtergrond, dus die kon de website bouwen. Tot nu toe doe ik verder alles zelf, vanaf het ontwerpen van de producten tot de administratieve afhandeling en het versturen van de pakketjes. Ik ben nog maar kort bezig, maar ik heb al best veel bestellingen. Ik hoop dat ik er te zijner tijd een boterham aan kan verdienen.

Wat maakt de producten op DOCKA zo bijzonder?
Ik denk dat dat vooral met mij te maken heeft. Ik heb een eigen stijl die veel mensen aanspreekt. Bij alles wat ik maak probeer ik er wat van mezelf in te leggen, maar dat gaat eigenlijk vanzelf. Ik wil de hele webshop ook een persoonlijke uitstraling geven. Mensen moeten weten wie ik ben als ze een bestelling doen. Daarom is er bijvoorbeeld ook een blog op de website en stel ik mezelf persoonlijk voor onder het stukje Over DOCKA.

Voor wie is DOCKA bedoeld?
De knuffels zijn vooral leuk als kraamcadeautje of als cadeautjes voor kleine kinderen. Maar ik maak bijvoorbeeld ook tassen en die hebben weer een heel volwassen doelgroep. En er is een stuk van de webwinkel ingericht voor Koosie. Dat is een knuffel die ik op bestelling maak van een favoriet kledingstuk. Zo kan een moeder bijvoorbeeld van een haar truien een heel eigen knuffel voor haar kind laten maken.

Ken jij iemand of ben jij iemand die ook in de spotlight thuishoort? Laat het ons dan weten!

0 Shares:
Dit artikel is 3.208 keer gelezen