Hoe we bloggen

Wees deskundig

Jouw blog moet expertise uitstralen. Met je blog laat je zien dat je kennis hebt van een bepaald onderwerp. Daarmee verleid je lezers om vaker terug te komen naar de site en je content met hun eigen netwerk te delen.

Vermaak je

Ja ja, je bent deskundig. Maar het moet allemaal wel leuk blijven om te lezen. En het blijft leuk om te lezen, zolang jij er plezier in hebt om te schrijven. Put voor je verhalen uit je eigen ervaringen, verzin interessante metaforen en maak eens een grapje. Just have fun!

Denk aan je lezers

Stel jezelf altijd de vraag: wat hebben mijn lezers hieraan? Blog je enkel en alleen om je verhaal ergens kwijt te kunnen, dan is een dagboek alles wat je nodig hebt. :) Als blogger bij 42bis zoek je de balans tussen wat jij wilt vertellen en wat de lezers willen/zouden moeten horen.

Ga in gesprek

Een community vraagt van zowel lezers als schrijvers een extra stap. Niet alleen je verhaal publiceren en klaar. Niet alleen een blog snel lezen en wegwezen. Een community vraagt om interactie. In je blogs probeer je lezers te betrekken, zodat het voor hen ook interessant is om te reageren. Eindig je artikel met een vraag, start het met een interessante stelling, vraag naar de ervaringen van je lezers etc.

Wees geen eikel

Probeer gewoon de normale omgangsvormen te hanteren, ook wanneer je kritisch bent en ook wanneer je kritiek hebt! We kunnen hier punt voor punt opnoemen wat dat betekent, maar nemen je daar te serieus voor: don’t be an asshole!

Wat is jouw mening?