Cursus WordPress

Heb je altijd al je eigen blog willen hebben? Alle vrijheid om het eruit te laten zien hoe jij wilt, met de functionaliteit die jij voor je site nodig hebt? Dan zal je eraan moeten geloven en zelf een pakket moeten installeren. Bij Contentgirls.nl helpen we je in deze cursus om een WordPress installatie neer te zetten en vorm te geven. WordPress is een open source blogplatform waarmee je heel gemakkelijk je eigen site neer kunt zetten.

WordPress deel 1 – Voorbereiding
In deel 1 zorgen we ervoor dat we alles hebben om aan de slag te gaan. Nog even niks ingewikkelds, we zorgen ervoor dat aan alle randvoorwaarden is voldaan.

WordPress – Deel 2: installeren van WordPress
In dit deel configureren we de bestanden en uploaden en installeren we WordPress. Het klinkt heel ingewikkeld, maar dat is het niet. Lees maar mee.

WordPress – Deel 3: de basisinstellingen
In het vorige deel hebben we WordPress geïnstalleerd. Hopelijk is alles goed gegaan en ben je nu de gelukkige eigenaar van een wordpressblog. Gefeliciteerd. In deze les lopen we door het administratiegedeelte (Dashboard) van je site heen.

WordPress – Deel 4: een theme vinden en installeren
Het is tijd om je spiksplinternieuwe WordPress installatie er mooier uit te laten zien. Dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot: je moet er wat voor overhebben. Maar als alles straks staat, kun je eigenlijk alleen maar trots zijn. In deze les deel ik wat plekken met je waar je een theme kunt vinden. En installeren we een nieuwe theme.

WordPress – Deel 5: themebestanden aanpassen
In dit deel leer je een aantal themebestanden kennen en vertellen ik je hoe je die aan kunt passen.

WordPress – Deel 6: plugins
De basis staat er, maar dan ben je nog niet klaar. Je kunt je WordPress installatie nog opleuken met plugins. In deze les vertel ik je hoe je ze kunt vinden en installeren. Daarnaast heb ik er een hele hoop voor je op een rijtje gezet.

wordpress

4 comments
  1. Hoi Xaviera,
    Als ik afbeeldingen wil uploaden krijg ik onderstaande foutmelding. Hoe kan ik dit oplossen?

    vr gr Youssef

    Kan map /var/www/vhosts/zerrouk.nl/httpdocs/wp-content/uploads niet aanmaken. Is de bovenliggende map beschrijfbaar door de server?

Wat is jouw mening?