We bingewatchen en lezen ons blind met alles wat er online te vinden is. Maar of je ogen daar nu zo blij van worden? Ga luisteren! Je ogen en brein zullen je dankbaar zijn.

Luisteren, dé oplossing voor de drukke, multitaskende mens

Luisteren is echt ideaal in deze drukke tijden waarin we ons blind staren op allerlei soorten schermen, groot en klein. Een extra voordeel is dat je tijdens het luisteren ook nog van alles kunt doen. Van de afwas tot een fikse wandeling. Ook tijdens het dagelijkse ritje naar je werk kan je je honger naar kennis, nieuws en goede verhalen stillen. Of dit nu met de auto, fiets of trein is. Win-win toch?

“Wat valt er allemaal te beluisteren?”, vraag je je nu misschien af.

Podcasts: het nieuwe radio luisteren

Er is in podcastland van alles te beleven. Het mooie is, je luistert wat je wilt en wanneer je dit wilt. Van spannende verhalen tot het dagelijkse nieuws. En je kunt er vaak nog iets van leren ook.

Een handige site waar je de beste Nederlandstalige podcasts vindt, is PodNL. Je kunt natuurlijk ook gewoon op iTunes (voor iPhone) en in Stitcher (voor Android) zoeken op onderwerpen die jou interesseren.

Er zijn gratis apps om podcasts te beluisteren, zoals de podcast app die standaard op je iPhone zit en de eerdergenoemde Stitcher voor Android.

Of ‘good old’ radio

Op veel bestaande, traditionele radiozenders kan je tegenwoordig ook zelf kiezen wat je wanneer luistert. Zoek maar eens in iTunes of Google Playstore of je favoriete zender niet toevallig ook een app heeft. Gewoon de reguliere uitzending luisteren kan natuurlijk ook altijd. Maar als je van cherry picking houdt, hebben de grote radiozenders vaak ook wel wat te bieden.

Luister naar het laatste nieuws

Blendle is het eerste Nederlandse initiatief dat je het laatste nieuws voorleest. Als je een premium abonnement hebt tenminste. Leuk detail is dat je iedere morgen persoonlijk begroet wordt met het weerbericht en de headlines.

Of laat je bijpraten en krijg achtergronden bij het nieuws

De podcast van NU.nl praat je iedere doordeweekse morgen in 15 minuten om 6.00 uur bij over het nieuws van de afgelopen nacht en bespreekt het komende nieuws van die dag.

De Volkskrant (Volkskrantgeluid) en NRC hebben podcasts met achtergronden bij belangrijke gebeurtenissen en nieuws. BNR bied je expert-podcasts op het gebied van ondernemen, economie, nieuws, politiek, technologie, innovatie en meer. En zo zal er vast nog wel meer te vinden zijn op het gebied van nieuws.

Laat je weer eens ouderwets voorlezen

Weet je nog, hoe heerlijk het was als je voorgelezen werd voor het slapen gaan vroeger? Die nostalgie haal je gemakkelijk weer terug met luisterboeken. Storytel is een gespecialiseerde luisterboekenapp. Voor €9,99 per maand kan je kiezen uit duizenden luisterboeken (en je krijgt er ook ebooks bij). Je kan het 14 dagen proberen om te kijken of het wat voor je is. Maar je kan natuurlijk ook bij de usual suspects Bol.com en Bliyoo (van Bruna) luisterboeken kopen.

Zelfs de bibliotheek doet mee met de audio-trend met luisterbieb (moet je wel een abonnement bij de bieb hebben).

Zet je oren aan het werk

Genoeg opties dus om te gaan luisteren in plaats van kijken of lezen. En zeg nou zelf; het is toch supercool dat je een boek aan het ‘lezen’ bent, terwijl je de afwas doet?

0 Shares:
1 comment

Comments are closed.

Dit artikel is 20.535 keer gelezen