Pas twee maanden live en nu al meer dan 300 aangesloten bloggers en vloggers. Influencers marktplaats Hulc lijkt een schot in de roos.

Hoe Hulc werkt

Het idee achter Hulc is om marketeers snel en eenvoudig aan influencers te koppelen. De marketeer plaatst een oproep op het platform en de influencers kunnen hierop reageren met een voorstel. Als influencer bepaal je zelf je prijs. Hulc rekent hierover 30% servicekosten voor iedere match. Volgens Hulc zijn het vooral marketeers van grote bedrijven die gebruikmaken van het platform en bijvoorbeeld gespecialiseerde SEO-bureaus.

170 campagnes in 2 maanden

De nieuwe marktplaats kent een vrij simpel design en is daarmee ook redelijk dummy-proof voor zowel opdrachtgevers als influencers. In twee maanden tijd zijn er dan ook al ruim 170 campagnes geplaatst op Hulc. Gemiddeld krijgt zo’n campagne 18 reacties van influencers. Als influencer kun je wel zien hoeveel voorstellen er al zijn uitgebracht, maar niet door wie, of wat het voorstel is.

Vooral linkbuilding op Hulc

Een oproep van een marketeer bestaat uit een titel, een budgetindicatie en een korte uitleg van de opdracht. De kwaliteit van de oproepen is nog wel wat wisselend: erg kort en te sterk geanonimiseerd. Het is ook duidelijk te zien dat de marketeers vooral nog op zoek zijn naar linkbuilding mogelijkheden. Zo willen ze bijvoorbeeld een backlink in een bestaand artikel of zelf content aanleveren met een bepaald aantal backlinks. Officieel is dit natuurlijk niet de bedoeling: Google vereist bijvoorbeeld no-follow links. Ook de Reclame Code Commissie vereist vermelding van betaalde links. Maar is het de taak van een marktplaats om te zorgen dat die regels worden nageleefd? Daar kun je over discussiëren.

Influencer campagnes

Voor de influencers die serieus omgaan met hun content, zullen dit niet de campagnes en samenwerkingen zijn waar ze naar op zoek zijn. Veel ‘campagnes’ voelen vluchtig geschreven aan, puur gericht op de links. Terwijl volgens mij de betere influencers graag op inhoud met de marketeer in contact zouden treden. Wellicht dat Hulc hier in de toekomst nog meer ruimte voor weet te creëren. Het ziet er in ieder geval veelbelovend uit voor de start-up!

0 Shares:
Dit artikel is 19.668 keer gelezen