Met de concentratie van een eendagsvlieg mis je vaak de meest interessante onderwerpen, artikelen en vooral (non-fictie) boeken. Niet omdat je het niet wilt weten en lezen, het is gewoon te veel en te lang.

Gelukkig is daar Hardbound

Hardbound is dé app die met beeld en simpele animaties een plaatjesboek, of netter gezegd een prentenboek, maakt over de meest interessante onderwerpen en boeken die je eigenlijk gelezen zou willen (en moeten) hebben.

Snackable, en leerzame content to the max

Hardbound is precies waar je naar op zoek bent als je weinig tijd hebt om te lezen, maar wel graag van de beste non-fictie boeken op de hoogte wilt zijn. Goede, en vooral korte, storytelling op je mobiel waar je ook nog eens iets van opsteekt.

Wat je allemaal kunt lezen en leren

De categorieën zijn business, history en science. Een persoonlijke aanrader is het verhaal van Tim Urban op Wait But Why over Neuralink Corp, het laatste bedrijf van Elon Musk dat als doel heeft een implantaat te ontwikkelen dat gedachten kan up- en downloaden. Een enorme long read waar je een paar uur zoet mee bent, maar waar je met Hardbound de essentie weet in 8 minuten (je leest de Hardbound versie hier).

Of kom in een paar minuten meer te weten over wat Virual Reality kan betekenen en waar emojis vandaan komen.

En wat denk je van de de must-read boeken van Yuval Noah Harari: Sapiens en Homo Deus. Allemaal te ‘lezen’ in minder dan 10 minuten.

Lees vooral ook Hardbounds eigen verhaal

Op Hackernoon lees je het over het ontstaan van Hardbound. Hoe het begon met “verhalen over willekeurig interessante dingen in een cool visueel format, gemaakt door iemand waar je nog nooit van gehoord had” en ging naar “leren over de essentie van de meest interessante en belangrijke non-fictie in een cool visueel format”. En natuurlijk ook over hoe zij hun eigen toekomst zien.

Of lees de TL;DR versie van Nathan Bashaw, co-foudener en CEO van Hardbound, op Product Hunt:

Hardbound 3.0

Nathan legt op Product Hunt in een video ook kort uit hoe de app precies werkt.

Wat er in de gratis app zit

Je krijgt elke week gemiddeld twee nieuwe verhalen. Over het algemeen heb je de verhalen in ongeveer 3 tot 5 minuten uit. Én je hebt toegang tot de laatste 8 verhalen die gepubliceerd zijn. Wat wil de leergierige mens – waarvan ik weet dat jij dat bent – nog meer?

Wil je meer onderwerpen bekijken en lezen, dan moet je een abonnement nemen. Het abonnement is pay what you want, waarbij je kunt kiezen uit 2, 10 of 20 euro per maand. Je kunt dan alles lezen wat ze tot nu toe gemaakt hebben én je support ook de ontwikkelaars van de app om het nog toffer te maken.

Downloaden

De Hardbound-app voor iPhone is gratis en kun je hier downloaden. Een Android-versie volgt op een later moment volgens Nathan. Heb je geen iPhone en kan je niet wachten? Je kunt je ook per email inschrijven om de nieuwste verhalen te ontvangen.

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.

Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
1 comment

Comments are closed.

Dit artikel is 32.052 keer gelezen