Het NOS-journaal is er vol van: Wu Wen en Xing Ya. Wat een fantastische dieren, ik ben verkocht. Maar 42bis is bedoeld om vakgenoten te informeren, dus wat hebben die panda’s daar mee te maken?

Als vakidioot moet ik bij die schattige dieren direct denken aan een website waar ik al jaren dankbaar gebruik van maak. En die voor iedereen met een website een geweldige gratis dienst levert. Het is tinyjpg! Deze webservice heeft een alom aanwezige panda als mascotte met een houding van ‘Relax, man!’.

Eenvoud troef

De website is even relaxed: je uploadt afbeeldingen (jpeg’s en png’s) en downloadt een paar seconden later gratis de gecomprimeerde versies waarmee het laden van je webpagina aantoonbaar sneller gaat. Elke webdesigner weet dat afbeeldingen een essentiële factor zijn voor de laadtijd van een pagina (webbouwers: check de winst in Pageload- en YSlow-statistieken). Het is dan ook opvallend hoeveel sites zichzelf tekort doen!

De site van tinyjpg
De site van tinyjpg

Website check

Wil je weten of jij jouw website te kort doet? Check dan hier de winst die je kunt halen met tinyjpg. Dus ook als je een website hebt laten maken: check op deze pagina of je webdesigner bij de panda op consult moet.

Optimale compressie

Als je denkt dat jouw beeldbewerkingsprogramma de beste compressie levert, dan… heb je het mis. Zelfs Photoshop kan niet tippen aan de optimale compressie die deze panda levert. En absoluut zonder verder kwaliteitsverlies. Bij png-bestanden is de winst die je behaalt zelfs nog groter. Geen wonder dat deze panda ook een Photoshop- en WordPress-plugin in de aanbieding heeft.

Na het werk

Tot zover panda’s en werk. Zoals ik al zei: ik ben verkocht en daarom toch twee filmpjes voor al diegenen bij wie het woord panda’s geen werkgerelateerde, maar eerder de normale associaties oproept:

0 Shares:
2 comments
  1. Ja mooi, tinypng.com is echt een superhandige site! Gebruik het al een poos voor al mijn PNG bestanden.

Comments are closed.

Dit artikel is 9.543 keer gelezen