Interessante content delen op social media, ik doe het dagelijks en met mij vele anderen. Hiervoor gebruik ik een hele gave app die de url voor je inkort en ook nog eens statistieken verzamelt.

Waarom inkorten?

De reden dat ik vaak lange url’s inkort is omdat ze dan minder tekens in beslag nemen en meer aan de verbeelding overlaten. Uiteraard hoop ik zo ook meer kliks te genereren. Lange url’s zijn lelijk, verklappen de clou en nemen veel ruimte in: http://www.everybodyhealthy.nl/wearables-gadgets/wearables/alles-wat-je-moet-weten-over-de-huawei-fit/. Dan komt een ingekorte url een stuk prettiger over: https://goo.gl/RG1yHJ.

URL Shortener

Vele (Twitter)apps hebben tegenwoordig een linkjesverkorter ingebouwd en maken dan gebruik van TinyURL of Bitly maar ik hou het liever bij één tool en dat is goog.gl. Mijn smartphone is het meest gebruikte middel om url’s te delen dus ging ik op zoek naar een app die url’s inkort naar goog.gl-formaat. Ik kwam uit bij URL Shortener, een overzichtelijk en vooral ook hele mooie app die url’s inkort en makkelijk laat delen.

Je voert eenvoudig een lange url in de app of je deelt hem vanuit een andere app met URL Shortener. Bij beide acties wordt meteen een pop-upschermpje getoond met opties om te url te kopiëren, te delen, als notificatie in de notificatiebalk te verbergen of om op te slaan als favoriet. Binnen een fractie van een aantal seconden heb je je url ingekort en gedeeld naar Twitter of per e-mail naar een collega.

Analytics

Het leuke van de URL Shortener-app is de mogelijkheid om statistieken van je gedeelde link te bekijken. Het overzicht toont het aantal kliks, de verwijzende pagina’s waar de kliks vandaan komen, de gebruikte browsers, de landen en platformen. Deze data komt natuurlijk uit goog.gl maar de weergave direct in de app onder een url is erg handig. Hierbij kan er gefilterd worden op bijvoorbeeld de afgelopen twee uur of vorige maand.

Nog meer mogelijkheden

In URL Shortener vind je gedeelde url’s makkelijk terug via de ingebouwde zoekfunctie. Daarnaast kun je url’s ook markeren met een ster, zo zijn ze meteen vanaf het beginscherm makkelijk terug te vinden. Ook kun je standaard het ‘http://’-element uit een url laten halen.

Downloaden

URL Shortener is een handige app die zeer eenvoudig en snel url’s voor je inkort en laat delen. Daarnaast kun je leuke statistieken bekijken die direct inzicht geven in hoe succesvol je gedeelde url is geweest. Ook proberen? Downloaden kan hier.

0 Shares:
Dit artikel is 51.215 keer gelezen