Er zijn vele online tools die ervoor zorgen dat jij je zaakjes overzichtelijk en op orde hebt. Trello is daar één van en zorgt ervoor dat je je hoofd lekker leeg kunt maken. 

Trello

Trello is een webbased-projectmanagementtool waarmee je individueel of gezamenlijk aan projecten werkt door middel van borden, lijsten en kaarten. Zie het als een bord aan de muur waarop boodschappenlijstjes zijn geplakt met daarop weer post-its.

trello_web

Zo heb ik voor mijn studie, mijn blog en voor mijn website een ‘bord’ aangemaakt. Op elk bord hangen lijsten naast elkaar. Op deze lijsten heb ik vervolgens kaarten geprikt.

  • Borden: voor meerdere projecten een bord
  • Lijsten: allerlei zaken die ik nog moet implementeren, schrijven, onderzoeken of afhandelen
  • Kaarten: geven taken weer behorende bij die lijst

De kaarten voorzie je weer van een label (met kleur), checklist, vervaldatum, bijlage, opmerking of een andere kaart binnen je Trello-bord. Kaarten verwissel je trouwens makkelijk van lijst door deze te slepen naar een andere lijst.

Teams

Ik gebruik Trello momenteel helemaal in mijn eentje, maar ik heb het ook gebruikt in een team. Kaarten wijs je in deze teams makkelijk toe aan een lid met daaraan gekoppeld een vervaldatum zodat duidelijk is wie wat doet binnen het project. Je versleept eenvoudig mensen naar kaarten om de taken onderling te verdelen. Ideaal dus als je een barbecue met familie moet organiseren, aan een project met studiegenoten werkt, een kookclub beheert of voor je website artikelen moet verdelen onder redacteuren.

Nog meer mogelijkheden van Trello

  • Binnen een bord filteren op labels, leden of vervaltijden
  • Kaarten toevoegen via e-mail
  • Stickers (emoji) om kaarten te versieren
  • Ondersteuning voor Google Drive, Dropbox, Box en OneDrive
  • Er is een kleurenblindheidvriendelijke modus (!)
  • Trello ververst zich in real-time, je hoeft niets te verversen, wijzigingen zijn meteen zichtbaar

Dan zijn er nog de Power-Ups. Teams kunnen gratis één Power-Up per team inschakelen. Deze Power-Up stelt je in staat om onder andere gesprekken van Slack of bestanden uit Google Drive bij te voegen, verzoeken van GitHub en leads van Salesforce  te gebruiken. Het samenwerken met andere online tools vind ik erg belangrijk en maakt Trello ook een stuk completer en gebruikersvriendelijker.

Waarom Trello?

Deze tool bevat vele mogelijkheden en werkt samen met andere online tools. Toch blijft het erg overzichtelijk, omdat het een proces visualiseert door middel van lijsten en kaarten (Kanban). Daarom blijf ik trouw aan deze tool voor mijn projecten. Ik wil namelijk veel opties, maar geen volgepropt overzicht met menu’s, submenu’s, notificatiebalken, tabbladen en driehonderdvierentwintig verschillende icoontjes. Eenvoud siert Trello.

Zijn er ook nadelen? Weinig. Een chatfunctie ontbreekt, maar die mis ik zelf persoonlijk niet.

Maak mijn hoofd leeg

Trello is daarnaast ook mijn opslaggeheugen voor interessante infographics, artikelen en websites. Het is mijn takenlijst, mijn archief. Artikelen die ik later wil lezen, deel ik meteen met één van mijn lijsten. Afbeeldingen die ik moet verwerken, prik ik op een kaart. Trello is mijn Evernote en Pocket in één. Zodra ik het op een bord heb achtergelaten, kan ik het weer loslaten. Mijn hoofd is leeg.

Ik wil ook Trello (en een opgeruimd hoofd)

De basis is gratis en voor mij heel goed bruikbaar. Voor meer mogelijkheden is er een betaalde variant, Business Class. Trello is te gebruiken in een browser of via een app op je smartphone of tablet. De app kun je alvast downloaden voor Android & iOS.trello_devices

0 Shares:
4 comments
  1. Ben benieuwd Claudia. Ik ga de app downloaden. Ondanks dat het er nog best ingewikkeld uitziet, klinkt een leeg hoofd (vergeet de spatie niet) veelbelovend!

Comments are closed.

Dit artikel is 37.951 keer gelezen