Ik neem aan dat je een smartphone hebt. Google Glass heb je vast al eens geprobeerd om de online wereld ‘in your face’ te hebben. Misschien heb je zelfs een smartwatch om je gezondheid te monitoren. De wearables vliegen je om de oren! En nu ook in je oren, want QUBI is er!

Nee, ik ga het niet hebben over hoortoestellen, want die helpen mensen met een gehoorprobleem. Maar wat als je medisch gezien niet in deze categorie past en toch een hoorverlies ervaart? Misschien zet je de tv hierdoor harder, versta je mensen verkeerd of je zegt steeds vaker: “Wat zeg je?”

Uit onderzoek blijkt dat 85% van 40-plussers het probleem herkent dat ze in bepaalde situaties mensen niet goed kunnen verstaan of sommige geluiden minder goed horen. Gelukkig is er een innovatieve oplossing.

Have no fear, QUBI is here

QUBI is de eerste en enige earable met ondersteuning van meerdere specialisten, waaronder het Leids Universitair Medisch Centrum. QUBI helpt mensen met een hoorverlies anderen beter te verstaan. Het kleine apparaatje zit vol digitale techniek, waaronder adaptieve geluidsonderdrukking, waarmee het omgevingsgeluid tot een minimum wordt gereduceerd. Zo hoor je wat je wilt verstaan en versta jij je gesprekspartner beter.

qubi-single-with-soft-tip

De earable is supersimpel te bedienen, want hij werkt zonder knopjes, smartphone of afstandsbediening. Je wisselt eenvoudig van luisterprogramma met de AirTap functie. Je tikt hierbij met gesloten vingers zachtjes 2 keer tegen je oor. Hierdoor verander je de luchtdruk waarop de earable het geluid versterkt.AirTap

Voor als er tijdelijk geen versterking nodig is, biedt QUBI de ‘transparant’ modus. Naast deze modus zijn er nog 2 versterkingsniveaus die tot maximaal 22 dB versterken.

Unboxing QUBI

Om je een beter beeld te geven hoe QUBI eruit ziet, pak ik de earable voor je uit en maak ik hem gebruiksklaar.

Op myqubi.nl vind je alle informatie over QUBI.

Onzichtbaar beter verstaan

Veel 40-plussers in Nederland ervaren dat hun gehoor achteruitgaat. Toch willen zij het dragen van een hoortoestel zo lang mogelijk uitstellen. In veel gevallen hoeven deze mensen ook geen gehoorapparaat. QUBI is voor tijdelijke hoorondersteuning, terwijl een hoortoestel voor permanente ondersteuning is.

De belangrijkste redenen voor het uitstellen van de aanschaf van een hoortoestel zijn:

  • Je lijkt er ouder door
  • Je ziet er minder aantrekkelijk uit
  • Hoortoestellen zijn onhandig in het gebruik
  • Je hebt er last van bij het dagelijks functioneren

Doordat de earable niet groter is dan een kersenpit verdwijnen deze redenen als sneeuw voor de zon. Eigenlijk best jammer om zo’n technisch wonder te verstoppen, want QUBI past helemaal in je oor. De techniek zit veilig in een soft-tip van siliconen, waardoor de earable comfortabel draagt. Niemand die ‘m ziet. Verder heb je ook geen hinder bij het dragen van een bril.QUBI in oor

Toekomstmuziek

Natuurlijk kon ik niet wachten om het zelf te proberen. Het inbrengen werkt zoals je earplugs in doet tijdens het vliegen. Door de siliconen soft-tip voel je nauwelijks dat je iets in je oor hebt. Heb je een grotere gehoorgang, dan zijn er verschillende maten voor het comfort. Met de AirTap functie schakelde ik uiteindelijk naar luisterprogramma 3. Een hele belevenis: ik voelde mij net een superheld! De klanken hoor je beter en heel natuurlijk.

Nu QUBI er is, klinkt de toekomst mij als muziek in de oren. Want de mogelijkheden zijn volgens mij eindeloos met deze earable. In mijn fantasie zie ik al een waterdichte soft-tip-variant. Of wat denk je van bluetooth-koppelingen met je smartphone om handsfree te bellen? Wat?! Ik ga nog verder: Spotify luisteren! Een verbinding via bluetooth met je tv om het geluid beter te horen behoort in de toekomst vast ook tot de mogelijkheden. Weg met die ondertiteling!

0 Shares:
7 comments
  1. 1 QUBI kost € 395,- en voor 2 betaal je € 595,- zoals op de site staat vermeldt.

  2. waar te verkrijgen,prijs,proeftijd?Waarom geen sieraad/lange ketting met hanger waar het apparaatje in kan,zodat je hem altijd bij de hand hebt?

Comments are closed.

Dit artikel is 19.208 keer gelezen