Ik heb een baan en ik zoek een droombaan. Inderdaad. Ik ben mijn comfortzone uitgestapt en heb mijn huidige, niet erg uitdagende, baan opgezegd zonder dat ik een nieuwe heb.

Ik ben dan ook op zoek naar mijn passie, mijn drijfveren, die ik in de loop van de tijd kwijt ben geraakt. Maar met behulp van een loopbaantraject en LinkedIn Job Search kom ik er wel. Zeker wel!

In eerste instantie was ik niet zo weg van de banenapp van LinkedIn totdat ik weer op zoek ging naar leuke jobs en in de Play Store zag dat er een bètaversie van de app was.

Vacatures, vacatures, vacatures

De app ziet er meteen bij het starten al overzichtelijk uit. Je ziet je recente zoekopdrachten, het menu, de notificatieknop en een grote zoekbalk. In de app vind je aanbevolen vacatures, bekeken vacatures, opgeslagen vacatures die je later nog even wilt bekijken en de vacatures van de droombanen waar je op gesolliciteerd hebt. Van zoekopdrachten die je vaker wilt gebruiken, kun je een vacaturemelding aanmaken. Je krijgt via de app dan een melding als er nieuwe vacatures binnen zijn. Als je dan een hele rij met resultaten ziet, kun je deze verkleinen door middel van een filter in de app.

Kruiwagen

Handig is ook de optie om direct via een privébericht contact op te nemen met contactpersonen die al bij het bedrijf werken waar je wilt solliciteren. Zij kunnen wellicht een goed woordje voor je doen.

Solliciteren

Wanneer een bedrijf dit mogelijk heeft gemaakt, kun je direct in de app met je LinkedIn-profiel solliciteren. Anders word je naar de bedrijfswebsite geleid om daar je gegevens achter te laten. Voor vragen kun je ook nog contact opnemen met de plaatser.

Downloaden

Ik ben erg tevreden over de app. Bovenal zijn de zoekresultaten relevant. Dit in tegenstelling tot jobalerts die ik bij andere grote vacaturesites heb aangemaakt. Ben je ook op zoek naar jouw droombaan? Probeer dan LinkedIn Job Search. Downloaden kan hier: Android & iOS. Meld je in de Google Play Store meteen aan als bètatester om gebruik te kunnen maken van de mooiere bètavariant van de app. Ik weet niet of dit ook mogelijk is voor iOS.

Check ook even dit artikel over het verkrijgen van een record aantal bezoekers op je profiel.

0 Shares:
Dit artikel is 55.057 keer gelezen