Net zoals velen van jullie zit ik ook op Facebook. Bijna dagelijks loop ik wel één of twee keer door mijn tijdlijn heen. En daarbij merk ik dat ik me steeds vaker erger aan de berichten die ik zie.

Oninteressante berichten

Plaatjes met spreuken, flauwe video’s en like-en-win-acties die mensen delen in de hoop dat ze die tuinset gaan winnen. Ik volg zelf al weinig pagina’s omdat ik ze niet leuk vind. Ik ben meer geïnteresseerd in wat mensen delen. En nu zie ik alsnog berichten van pagina’s die ik niet interessant vind, omdat anderen ze delen, erop reageren of het bericht leuk vinden.

Deze berichten vervuilen mijn tijdlijn. En ik hoor van meer mensen dat ze vonden dat er alleen onzin op Facebook staat. Het gaat zelfs zo ver dat ze of overwegen om te stoppen, of al gestopt zijn met Facebook. Dat wil ik niet doen, dus ben ik gaan zoeken naar een oplossing.

De oplossing

Deze vervuiling ben ik gaan oplossen door in een bericht veel vaker rechtsboven op het vinkje te klikken om aan te geven dat ik ‘minder van deze persoon wil zien’, of te selecteren dat ik geen berichten meer wil zien van de pagina die gedeeld is.facebook tijdlijn is niet leukfacebook tijdlijn is niet leukIk heb dit ruim 2 weken intensief gedaan en met succes. Als ik nu door mijn tijdlijn scroll, zie ik weer berichten die mij echt interesseren. En veel minder ruis op de lijn. 100% krijg je de ruis niet weg, maar zolang het niet de overhand heeft, is het goed in mijn ogen.

Tijdlijn inrichten

Je hebt zelf de regie over jouw tijdlijn. Links naast de tijdlijn staat in de kolom favorieten de optie ‘nieuwsoverzicht’. Als je hier op klikt, verschijnt links ervan een tandwieltje. Klik hierop om je ‘voorkeuren’ aan te passen. Je kunt hier aangeven van welke Facebookvrienden en bedrijfspagina’s je de berichten als eerste wilt zien. Of je stopt met het volgen van mensen, zodat je wel Facebookvrienden blijft, maar hun oninteressante berichten minder ziet.

facebook tijdlijn is niet leuk

facebook tijdlijn is niet leuk

Extra tip

Daarnaast is het ook verstandig om kritisch te kijken naar de mensen, pagina’s en groepen die je volgt. Ontvolg ze als je ze niet boeiend vindt. Ook kun je bij groepen aanvinken dat je geen berichten ervan in je tijdlijn wilt zien. Je ziet deze berichten dan alleen maar als je de Facebookgroep bekijkt. Of gebruik de Facebook Groups app.

Is je Facebook tijdlijn een rommeltje? Probeer mijn tips en laat in een reactie weten of het heeft gewerkt.


Geschreven door