Afgelopen jaar zat ik regelmatig op Google+ en had ik veel interactie met andere Plus-gebruikers. Eind vorig jaar merkte ik dat daar een eind aan kwam. Google+ bloedde dood, meer mensen zeiden dat. Ik dacht dit is het einde van Google+. Ik heb mij vergist!

Oude hobby

Sinds kort heb ik mijn oude hobby amateurfotografie weer opgepakt. Afgelopen week zat ik even op Google+ om te zien of er nog iets gebeurt. Het viel me op dat foto’s van (amateur) fotografen veel interactie (vooral +1’s, een alternatief voor het Facebook duimpje) genereren. En omdat ik daar zelf ook weer actief in ben, wekte dit mijn interesse.

Communities

Ik ging zoeken en vond al snel een aantal communities voor fotografen. Onder andere een community voor landschapfotografie, één voor straatfotografie en één voor zwart/wit fotografie. Bovendien viel mij op dat er veel interactie was. Reacties, vragen en antwoorden. Het blijkt een levendige bedoeling te zijn.

google+ is wel leuk

Voor de mensen die niet bekend zijn met Google+: een community is een groep zoals je die ook op Facebook en LinkedIn hebt. Waar mensen over een specifiek onderwerp discussiëren en ervaringen delen zonder dat je een connectie van elkaar bent op Google+.

Communities zoeken is niet moeilijk. Ga helemaal bovenaan naar de zoekbalk en vul een interesse in. Je krijgt dan mogelijk interessante collecties, communities en mensen te zien. Als je wilt weten hoe actief een community is, klik erop en bekijk hoe recent het laatste bericht is. Kijk ook hoeveel reacties en +1’s er zijn op de berichten. Is er veel recente interactie, dan heb je een goede community te pakken.

google plus is wel leuk

Opruiming

Ik ben eens kritisch door de communities waar ik lid van was heen gelopen. Het viel me op dat in de meeste communities het laatste bericht dateerde uit 2013 of 2014. Tijd voor vernieuwing. Ik ben deze communities gaan ontvolgen en op zoek gegaan naar nieuwe. En warempel, er blijkt best veel leven te zitten in Google+, als je weet waar te zoeken. Ik vond buiten de fotografie om ook andere interessante communities waar volop interactie is.

googleplus is wel leuk

Advies

Mijn advies voor mensen die net als ik eerst fan waren van Google+ en dachten dat het een stille dood was gestorven: ga weer eens kijken en schoon de boel op. Bezoek de communities waar je lid van bent om te kijken hoe actief ze (nog) zijn. Ontvolg inactieve communities, zodat je meer overzicht creëert en weet naar welk soort community je op zoek moet. Ook mensen die nog niet bekend zijn met Google+ wil ik adviseren een kijkje te nemen. Ik hoop dat je net als ik ervaart dat het eigenlijk best leuk is op Google+.

0 Shares:
2 comments
  1. Ja Mike, en De Telegraaf is links, en de PVV is menselijk whahahahahaha

    Ik lees nu 2 artikelen hier op 42Bis en 2 keer lach ik me de ballen uit de broek….

    1. Beste Peter. Kritiek is niet erg. Ik vind het fijn om met mensen een onderbouwde discussie te voeren. Maar jij onderbouwd jouw mening niet, je zeikt alleen. Misschien moet je dat eens proberen ;-)

Comments are closed.

Dit artikel is 37.126 keer gelezen