Ben je net als ik ook zo gek op tafelvoetbal? Maar misschien een keer toe aan wat afwisseling? Drie variaties op de traditionele voetbaltafel.

Ik ben gek op tafelvoetbal. Bij een van m’n opdrachtgevers staat zo’n tafel en ik vind het superleuk om af en toe weer eens even een potje te spelen. Ondertussen speel ik al drie jaar wekelijks tafelvoetbal. Leuk, maar soms wil je ook eens iets anders. Ik kwam drie toffe varianten tegen die ik graag met je wil delen!

Een extra, extra grote voetbaltafel

Hebben jullie op kantoor ook een voetbaltafel staan? Waarschijnlijk is dat er een voor vier personen, dus je komt misschien niet altijd aan de beurt. Met een XXL voetbaltafel kunnen veel meer mensen meespelen. Superhandig en waarschijnlijk ook hilarischer!

Je kunt zo’n enorme voetbaltafel aanschaffen, maar je kunt ‘m ook huren voor een teambuildingsdag, personeelsfeest of ander evenement. Een leuke eyecatcher waarmee je mensen op een speelse manier samenbrengt. De tafels kun je huren in verschillende groottes: een XL-versie voor 8 tot 12 personen of de XXL-versie waar je met 16 personen op kunt spelen. En als klap op de vuurpijl is er nog de XXXL-voetbaltafel, waar je met  twee volwaardige elftallen aan kunt staan draaien.voetbaltafelxxl

Levend tafelvoetbal

Over XXL gesproken; je kunt voor bedrijfsuitjes ook kiezen voor levend tafelvoetbal, zoals in het filmpje hieronder. Ook in Drenthe speelden ze onlangs voor de 20ste keer levend tafelvoetbal met als inzet een felbegeerde bokaal. De deelnemers staan dan zelf in het ‘veld’ als voetballer. Uiteraard mogen ze zich niet verplaatsen!

Dus wil je met je personeel of collega’s iets sportievers doen dan aan wat handvatten draaien, dan is dit misschien een origineel idee.

Spelen tegen robots

Misschien werk je voor jezelf en heb je geen collega’s om mee te spelen. Dan heb ik goed nieuws; robots worden steeds vaker ingezet voor allerlei doeleinden. Ook om mee te tafelvoetballen! Handig als je heel erg goed bent, dan word je tenminste flink uitgedaagd. Het zal nog wel even duren voor je een robot als tafelvoetbalmaatje kunt aanschaffen, maar het is volgens mij wel iets om naar uit te kijken!

Er is dus veel meer mogelijk dan het alom bekende tafelvoetbal spel. Als jij nog andere varianten kent, dan hoor ik dat graag!

0 Shares:
1 comment
  1. Ooit gehoord van Subuteo? Blijkbaar niet, blijkbaar is alleen op zoek gaan naar versies van ‘Kickeren’, want zo heet deze versie van draaistangen tafelvoetbal, makkelijker…

Comments are closed.

Dit artikel is 7.365 keer gelezen