Twijfels en keuzestress zijn verleden tijd. Laat je keuzes gewoon over aan je vrienden en onbekenden met deze app.

Hard applaus, een overwinningsdansje en een grote glimlach. Dit was het resultaat toen ik deze gratis app ontdekte. Hij maakt je leven makkelijker en leuker, zoals een life-hacking app hoort te doen, maar als leuke extra zijn het andere mensen die je leven voor je hacken, zogezegd.

Hack je twijfels

Keuzestress! Wie kent het niet. Soms is door alle keuzes die we tegenwoordig hebben het kiezen moeilijker geworden. Ga je nu voor dat shirtje in het geel, blauw of zwart? En wat doe je aan naar een festival; blote benen of zou dat te koud zijn? Ga je op vakantie naar Costa Rica of Panama? Of weet je gewoon simpelweg niet of je dat schilderij nu echt iets vindt voor in huis?

choose logoAls je even niet weet welke keuze je moet maken dan kun je nu anderen de keuze voor je laten maken. Of het nou gaat om kleine twijfels in het leven of grote levensvragen, als jij de mening van je vrienden of een stel onbekenden wilt hebben dan kan dat middels de Choose app.

Zo werkt het
Het is super simpel: maak een foto van hetgeen waar je over twijfelt of van je 2 opties, stel het tijdslimiet waarin je advies wilt (handig tijdens het winkelen) en schakel hulp in! Anderen die gebruik maken van de app kunnen jouw dilemma dan hopelijk oplossen door te stemmen met ‘nice’ of ‘think twice’. Je kunt feedback vragen door een prive-choose aan je vrienden of je vraagt iedereen die de app gebruikt om een mening.

Hoe zit het met je privacy en rechten op de foto’s?
Tegenwoordig toch een hottopic…

Belangrijkste om te weten van de Choose app:
– De foto’s die je deelt, blijven jouw eigendom en verantwoordelijkheid.
– Gebruik dan ook geen beeldmateriaal van een ander waar copyright op rust.
– Deel geen foto’s van de twee vriendjes waar je tussen twijfelt in verband met portretrecht.

Over dit laatste zegt Choose niet in het specifiek iets, maar ik zie het veel gebeuren in de app. Wettelijk gezien zou je in overtreding zijn en als we dan regel één weer lezen is het je eigen verantwoordelijkheid, dus ook als er problemen ontstaan. Een tip van mij ;-)

Lees de volledige voorwaarden hier.

IMG_7274

IMG_7283

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zelf vind ik het ook heerlijk om door de app te gaan en met een simpele ‘swipe’ iemand te helpen bij zijn keuze. Ja, want wij mensen vinden het toch ook wel erg leuk als mensen waarde hechten aan onze mening, net zoals wij allemaal waarde hechten aan de mening van anderen (de een wat meer dan de ander).

Downloaden kan gratis! – iOS & Android

Zakelijk – Choose app als gratis focusgroep!

Je kent het wel: je twijfelt ergens over en wilt de stem van je klantenkring. De ‘breng je stem uit’-items van bedrijven vliegen je op Facebook al om de oren en ik heb zo het idee dat deze app daar ook erg geschikt voor zou kunnen zijn. Vraag mensen wat ze vinden van je nieuwste kunstwerk, design of welke kleur product ze zouden kopen en je krijgt waardevolle informatie terug. Zie de Choose app als een focusgroep.

De Choose app is hier niet op gericht en biedt ook geen zakelijk account, maar ik zou als retailer zeer zeker een account aanmaken voor deze app!

0 Shares:
Dit artikel is 56.727 keer gelezen