Pokémon Go is eindelijk officieel verkrijgbaar in Nederland en we hebben meer dan genoeg redenen om de game te spelen!

Pokémon Go

Pokémon Go is de nieuwste versie van de populaire serie games, die van het bekende gotta catch ’em all. Het doel van de game is niet veranderd, maar dat geldt zeker niet voor de manier waarop de kleine monsters gevangen moeten worden. Niks op de bank hangen met een GameBoy. Naar buiten!

Pokémon in de echte wereld

Het fenomeen augmented reality maakt dat de Pokémon spontaan op de meest vreemde plekken opduiken. Het zoeken naar Pokémon kan in 2016 écht niet meer door op een paar knoppen te drukken, dus moeten gebruikers zelf zorgen dat hun karakter zich door de wereld van Pokémon beweegt. En dat kan alleen door letterlijk zelf in beweging te komen. Het verkennen van de buurt is een must voor het vinden van Pokémon en Pokéstops, die de speler van handige items voorzien. Het levert een interessante gameplay op en dat is voor de echte geeks reden genoeg om de game te spelen.

PokémonGOscreenshot

1. Pure nostalgie

Once upon a time… Precies! Pure nostalgie! Het nostalgische gevoel zal voor de echte die-hards helemaal compleet zijn door de vertrouwde Pokémon.

2. Het is weer eens iets anders dan RunKeeper

Op stap met RunKeeper om kilometers te maken? Nou, dat kan ook anders! Hup! Gotta catch ’em all! Het maken van kilometers kan ook met Pokémon Go. Het zullen misschien niet de meest snelle kilometers worden, maar om de gemiddelde Pokémon uit de eieren te broeden die in de game verdiend kunnen worden, moet minimaal 2 kilometer worden afgelegd. En dan moeten ook nog eens kilometers gemaakt worden om al die Pokémon te vangen en de verschillende Pokéstops te bezoeken.

3. Het is geeky awesomeness!

Het is weer eens iets anders dan op de bank kruipen met de smartphone en dat is best awesome! Het fenomeen augmented reality is interessant en de echte geeks laten de kans om nieuwe augmented reality-toepassingen eens uit te proberen natuurlijk niet lopen. Toch?

4. Het is fun!

Stap de deur uit met de smartphone en het is fun. Zeker weten dat de eerste Pokémon-trainers snel opduiken. Het levert soms hilarische situaties op. Rustig boodschappen doen? Nou, dat kan best wel eens anders lopen als ineens een Pikachu in het schap met chips opduikt. Het internet en social media maken de fun compleet met overzichten van de meest hilarische en creatieve Pokémon-vangsten. Augmented reality biedt dan ook meer dan voldoende kansen om een paar leuke foto’s te scoren.

5. Ontdek de wereld!

Net verhuisd? Geen idee welke landmarks en andere leuke plekken in de buurt te ontdekken zijn? Nou, dat duurt niet lang met Pokémon Go. Landmarks worden in de game gebruikt als Pokéstops en dat is een prima manier om de nieuwe buurt eens te verkennen.

6. Je leert mensen kennen

Het virtuele verzamelpunt bevindt zich ook in de echte wereld, dus is de kans groot dat Pokémon-trainers vrienden maken. Het ontbreekt niet aan groepen vrienden die samen op pad gaan om rivaliserende gyms te verslaan en de eerste Pokémon Go-meetings zijn inmiddels een feit.

7. Gotta catch ’em all!

Nou, dat is voor die-hard Pokémon-fans reden genoeg om Pokémon Go te spelen!

Ready?

Pokémon Go is inmiddels beschikbaar in de App Store en Google Play Store. Go catch ’em all!

Last, but not least…

Het is soms ook best handig om even niet op het scherm van de smartphone te kijken. Gotta catch ’em all, but not in the afterlife!

0 Shares:
1 comment
  1. Ik ga het vooral niet spelen omdat ik het dan leuk vind en er veel te veel (verspilde) tijd in ga stoppen. Maar als ik de screenshots zo zie dan begrijp ik de hype!

Comments are closed.

Dit artikel is 6.800 keer gelezen