E-mailen, chatten, Facebook, muziek luisteren, nieuws lezen, foto’s en video delen en uploaden. Willen we connected blijven tijdens de vakantie? En zo ja … hoe en via welke devices doen we dat dan? Mifi is een goede oplossing!

Zonder connectie geen bestaan. Dagelijks ben je online tijdens het werk en in je vrije uurtjes besteed je veel tijd aan social media. Is dit tijdens vakantie ook zo? Zelf ben ik best veel offline tijdens deze schaarse dagen om eens iets anders te zien dan een scherm met pixels. Maar hoe zien andere mensen dit?

Onderstaande voorlopige resultaten van een onderzoek over internet gebruik in het buitenland, vertellen wat mensen tijdens vakantie online doen. Het onderzoek loopt tot 4 juli 2016! Je kunt de cijfers zelf dus nog beïnvloeden en zelfs een ‘mifi’ voor je vakantie winnen! Over mifi straks meer …

Hoe belangrijk is internet op vakantie voor jou?

Schermafbeelding 2016-06-15 om 21.03.29

Welke devices gaan mee op vakantie?

Schermafbeelding 2016-06-15 om 21.03.08

Onder het kopje ‘overig’ antwoordden de respondenten:

 • 360 graden camera
 • surface
 • e-reader
 • mifi

Met hoeveel personen ga je op vakantie?

Schermafbeelding 2016-06-15 om 20.42.17

Hoeveel tijd per dag wordt besteed aan internet?Schermafbeelding 2016-06-15 om 20.48.24

Wat doe je tijdens vakantie op internet?

Schermafbeelding 2016-06-15 om 21.02.12

Onder het kopje ‘overig’ antwoordden de respondenten:

 • krant lezen
 • webshop onderhouden
 • nieuws/weer volgen
 • internet surfen
 • spelletjes
 • werken
 • radio luisteren
 • Google Maps
 • agenda bijhouden

Wifi in het buitenland is vaak drama

Stel je voor: je staat op een camping. Iedereen maakt gebruik van de camping-wifi. Het is lekker gratis dus waarom niet? Er is maar één router. Het internet was als niet snel, maar nu de hele camping wil internetten is het zo traag als dikke poep door een tuinslang …

dcaebb7bb2237636bde78a6dfb1c27d4

Of nog erger! Stel je voor: je zit in een hotel. Je betaalt voor het gehele verblijf een bedrag om gebruik te kunnen maken van wifi. Nadat je betaald hebt, merk je dat het wifi-signaal op je kamer en op het terras zwak is. Wanneer je echt gebruik wilt maken van een sterk signaal moet je verplicht in een bepaalde houding bij de receptie zitten…Schermafbeelding 2016-06-16 om 21.03.21

Win die mifi! WTF is een mifi?

Mifi is een dongel die je persoonlijke wifi hotspot voor op vakantie mogelijk maakt. Zo  heb je in een aantal landen van Europa altijd en overal een sterke wifi verbinding. (Scandinavië, Groot-Brittanië, Ierland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Spanje.)

Met de mifi kan je met 8 apparaten tegelijk via wifi op internet. Zeg maar “Dag zwak camping signaaltje!” Ook onderweg, bijvoorbeeld op een parkeerplaats, heb je wifi zonder dat je eigen databundel op je telefoon wordt gebruikt. Ik hoop voor je dat jij wint!

Ik wens je een fijne verbonden vakantie!

Wifi is een eerste levensbehoefte. Wil je op jouw vakantie adres niet meer afhankelijk zijn van de lokale wifi en geen hoge roaming kosten hebben? Dan is mifi misschien wel dé oplossing voor jou! En mocht je liever van real-life bloemetjes en bijtjes willen genieten, dan heb je dit blog voor niets gelezen.

 

0 Shares:
4 comments
 1. Leuk dat je hierover schrijft Marcel!
  Ik ben een tijd terug op een park geweest in Dordrecht. En daar was de wifi echt om te janken.
  Een tijd terug gaf ik ergens training en ook daar was de wifi ruk. Daarom zat ik te denken aan een mifi.

  Dit onderbouwd mijn gedachte ;-)

  1. Campingeigenaren moeten eigenlijk sneller internet aanbieden. Fiber Power van UPC is erg snel, maar dan moeten er ook meer- en goede routers aangeschaft worden. De routers moeten de hoge snelheden wel aan kunnen.

Comments are closed.

Dit artikel is 11.674 keer gelezen