Als het even meezit kunnen we in de toekomst energie van verschillende apparaten met elkaar delen. Met PowerShake is het in ieder geval al mogelijk!

Stel, je bent op pad met je collega’s en je bent voor vertrek vergeten de batterij van je mobiel op te laden. Hij is bijna leeg. Je collega heeft wél een volle telefoon. Of je hebt een tablet bij je dat nog voldoende batterij heeft en je die dag toch niet meer nodig hebt. Hoe handig zou het zijn als je de energie kan overzetten naar een ander apparaat? Met de PowerShake kan dat voortaan! In zelfs in maar een paar seconden.

Hoe werkt het?

Via een sticker dat met een draadje verbonden is aan de batterij kun je stroom uitwisselen met een andere telefoon met dezelfde sticker. Op Motherboard vind je meer technische uitleg hierover. Of bekijk onderstaande video.

Het zal nog wel even duren voordat we de PowerShake daadwerkelijk kunnen gaan gebruiken, maar de kans is groot dat dit idee in de toekomst realiteit wordt. Ik ben in ieder geval enthousiast, laat maar komen!

0 Shares:
Dit artikel is 4.619 keer gelezen