De wereld van de webwinkels verandert razendsnel. Om bij te blijven, móet je blijven innoveren. Game changers veranderen het spel voortdurend. Tijd om de beste webwinkels in het zonnetje te zetten met de Thuiswinkel Awards.

Heb je een webwinkel, dan ken je natuurlijk de stichting Nationale Thuiswinkel Awards. Voor alweer het vijftiende jaar op rij reikt deze onafhankelijke stichting prijzen uit aan de beste webwinkels, grote en kleine.

Prijscategorieën

Zoals het een goede prijsuitreiking betaamt, zijn er véél categorieën waarin webwinkels in de prijzen kunnen vallen. Allereerst is er het onderscheid tussen grote (omzet van meer dan vier miljoen euro) en kleine webwinkels: XL en XS. Daarbinnen onderscheidt de organisatie op basis van productgroepen; voor de Publieksprijzen XS zijn het er 17, van schoenen tot hard- en software. De Publieksprijzen XL worden ook per categorie uitgereikt, maar voor de grote jongens is er meer. Zo zijn er Vakprijzen, waarvoor je je als webwinkel kon aanmelden als je aan de eisen voldeed.

Een deskundige jury reikt vakprijzen uit in de volgende categorieën:

  • Vakprijs Beste Omnichannel Winkel van Nederland: een nieuwe categorie omdat de combinatie fysiek en online steeds meer overlap heeft. Denk aan Coolblue die steeds meer fysieke winkels krijgt om de online producten te verkopen. En de steeds betere online service van fysieke winkels.
  • ING Vakprijs Beste Startende Webwinkel: een prijs waar je wel blij van wordt als starter: veel media-aandacht en een mooi starterspakket waarmee je veel bekendheid kunt genereren!
  • Vakprijs Beste Webwinkel van Nederland: deze prijs spreekt voor zich! Wie is de beste volgens de jury?
  • Vakprijs Cross Border E-commerce Award: welke webwinkel heeft het beste over de grenzen heen gekeken?
  • Vakprijs Game Changer Award: wie heeft het speelveld van de E-commerce het meest op zijn vesten doen schudden? Een nieuwe categorie, omdat de E-commercewereld zo snel verandert!

Wie wint?

Ja, dat is natuurlijk de grote vraag. We weten in elk geval wie de genomineerden zijn voor de Publieksprijzen XL. Klanten van webwinkels hebben voor beide categorieën de deelnemende winkels beoordeeld. Voor de XL-winkels werd ook het online consumentenpanel van het GfK ingezet. Verder geldt: wie het hoogste scoort in zijn categorie, wint!

Wat win je?

Naast de enorme eer van de beste webwinkel van het jaar zijn in jouw categorie, mag je deze titel ook een jaar lang op je site vermelden én er is een mooie award voor de winnaars. Ik kan me goed voorstellen dat veel webwinkels maar wat graag deze prijs in de wacht willen slepen! En win je geen prijs, dan misschien wel een plekje op de E-commerce 50, de lijst van 50 snelst groeiende e-commercebedrijven in Nederland.

Wanneer is de uitreiking?

Op donderdag 10 maart 2016 reikt Jan Joost van Gangelen de Publieksprijzen XS uit in de Inn Style in Maarssen. Twee weken later zijn de grote spelers aan de beurt: dan worden de Publieksprijzen XL en de Vakprijzen uitgereikt. Compleet met diner en galafeest in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Alleen voor genodigden uiteraard!

Ik ben er donderdag 10 maart bij en zal hier op 42bis verslag doen van de uitreiking voor de ‘kleintjes’. Wie weet zitten daar webwinkels bij die het nog heel ver gaan schoppen in de nabije toekomst!

0 Shares:
Dit artikel is 27.127 keer gelezen