Vandaag, op World Pi-Day, werd het persbericht dat Campus Party dit jaar voor het eerst in Nederland plaatsvindt de wereld ingeslingerd. Toeval dat het op World Pi-Day bekend werd gemaakt? Een leuk detail is het zeker.

Campus Party?

Campus Party is het grootste techfestival ter wereld waar techtalenten, Campusero’s genoemd, bij elkaar komen om 5 dagen lang, 24 uur per dag, te werken aan toekomstgerichte uitdagingen. Dit jaar voor het eerst in Nederland, van 25 tot en met 29 mei 2016 in de Jaarbeurs Utrecht om precies te zijn.

Voor de 2016 editie in Utrecht worden 5.000 studenten verwacht (waarvan 2.000 buiten de EU), 10.000 bezoekers en 250 startups.

Stimuleren techtalenten en -innovatie

Het hoofddoel van Campus Party is het stimuleren van tech-innovatie door onder andere hackatons. Maar er is meer, waarbij de techtalenten uiteraard de hoofdrol spelen.

Zo is één van de doelen jongeren warm te maken voor ICT, maar zeker ook het koppelen van techtalent aan het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen. Verder is het natuurlijk ook een mooie manier om Nederland binnen de EU te profileren als hub voor technische innovaties en start-ups. Het sluit ook mooi aan op het voorzitterschap van Nederland in de Europese Unie, die ook partner is van het event.

Don’t talk about it, build it

De technische talenten worden uitgedaagd mee te denken over innovatieve oplossingen voor problemen in de toekomst onder het motto: ‘We don’t talk about the future. We build the future’.

De Campusero’s denken niet alleen mee over uitdagingen waar toonaangevende bedrijven en instellingen tegenaan lopen, zij buigen zich ook over challenges op het gebied van big data, duurzaamheid, virtual reality, en de toekomst van onderwijs en zorg, maar ook disruptieve businessmodellen.

De uitdagingen zijn opgezet door bedrijven en instellingen zoals gemeente en provincie Utrecht, Achmea, Exact Software en Rabobank.

Start-up 360-programma en Start-up markt

Start-ups vormen een belangrijk onderdeel van de Campus Party, zij kunnen zich inschrijven voor het Start-up 360-programma. Zij worden dan gekoppeld aan toonaangevende professionals die hen helpen van idee tot start-up, van prototype tot investering en van eerste klanten tot internationale groei. Er is ook veel gelegenheid om te netwerken met andere high-potentials en investeerders. Bovendien krijgen start-ups de gelegenheid om hun bedrijf of idee te presenteren tijdens de start-upmarkt.

Slapen, waarom zou je

5 dagen lang, 24/7, gaan de Campusero’s dus met elkaar aan slag. Overdag gaan ze op zoek naar oplossingen voor de toekomst binnen de thema’s creativiteit, innovatie, science, ondernemerschap en digital entertainment door middel van hackathons. ’s Nachts voert het vermaak de boventoon met game tournaments, drone races en cosplay. Slapen kan in een van de 5.000 tenten die opgesteld staan in een speciale beursruimte.

En de techfans en -liefhebbers?

Ook daar is aan gedacht. Bezoekers kunnen tijdens de Campus Party de nieuwe snufjes bekijken en workshops volgen.

Houd de website van Campus party in de gaten voor het laatste nieuws en volg Campus Party via Twitter en Facebook.

© foto Jaarbeurs

0 Shares:
2 comments
  1. Leuke content maak je Kim! Dacht dat Jeroen Bartelse de Campus Party Content had geschreven tot ik je mooie foto er onder zag! I am here to help you make a Difference keep them good Tweets coming! Je hebt er een #SUPERFAN bij die toevallig met Jeroen Bartelse het eerste bezoek gebracht heeft aan het Campus Party Team op de zesde verdieping bij de Jaarbeurs in het Beatrix gebouw! Laten we samen proberen de Campus Party net zo geweldig te maken als de TOUR vorig jaar in Utrecht! Its all about connecting the dots! Follow @Society30 @PostNormalEra @PostBauEra @HansLak @CampuspartyEU @CampuspartyNL @Educationhack @Permanentfuture @PFLab heel veel dank voor dit bericht over #CP16 BE THERE!

Comments are closed.

Dit artikel is 5.430 keer gelezen