Natuurlijk doe je alles om je iPhone te beschermen. Een hoesje, regelmatig back-ups maken en Find My iPhone aanzetten. Nu is er een extra beveiliging: Unhand Me, de gillende bodyguard voor je iPhone.

Ik waarschuw je

De app Unhand Me beschermt je telefoon tegen onverlaten die het lef hebben je iPhone te verplaatsen of te pikken zonder dat jij het wilt of doorhebt.

De app waarschuwt eerst, de dief heeft nog een kans het niet te doen. Jij ontvangt op dat moment een notificatie op alle apparaten die je gekoppeld hebt (daarover later meer). Legt de dief de telefoon niet snel terug, dan schreeuwt je telefoon het uit, wat alleen maar te stoppen is als je de ontgrendelingscode weet. Dan is je leven als dief toch iets minder relaxed. Horrorscenario is overigens dat hij of zij van schrik de telefoon uit zijn of haar grijpgrage handjes laat vallen.

Hoe werkt het?

Unhand Me is vooral handig in combinatie met een Apple Watch. Volgens de makers heb je je iPhone als Apple Watch bezitter vaker in je tas of broekzak in plaats van in je hand. Het is ook handig als je op je werk even naar het toilet moet of als je gaat sporten en je laat je telefoon op je bureau of in je tas liggen.

Instellingen

Wat wil je dat er gezegd wordt bij de eerste waarschuwing? Moet er een tweet de wereld ingeslingerd worden als er een dief rond jouw iPhone sluipt en hem mee probeert te nemen? Hoe wil je dat het alarm klinkt en wanneer moet het afgaan? Enorm veel keus, wat het soms ook wel een beetje lastig maakt. Gelukkig is er een uitgebreide uitleg te vinden in de settings van de app en op de site van Unhand Me. Als je er echt niet uitkomt, zijn de medewerkers van Unhand Me meer dan behulpzaam.

Unhand me aanzetten

Om Unhand Me zijn werk als bodyguard te laten doen hoef je alleen even het knopje om te zetten in de app op je Apple Watch (je kunt het heel gemakkelijk doen in de snelle blik door het in een van de complicaties van ‘Mijn Watch’ te zetten) of op je iPhone. Vervolgens lock je je iPhone, wat je natuurlijk altijd al doet als je je telefoon even alleen laat zodat mensen niet ongevraagd in je telefoon kunnen rondneuzen. En je bent klaar om je telefoon even alleen te laten. Vergeet Unhand Me niet meteen uit te zetten als je je telefoon zelf weer gaat gebruiken. Je zit niet op een hysterisch schreeuwende telefoon te wachten, geloof me.

De eerste waarschuwing

Unhand me staat standaard ingesteld op de uitroep ‘Unhand me you beast!” maar je kunt naar eigen smaak invullen wat er gezegd wordt als iemand het waagt aan je telefoon te zitten. Tussen de stemmen zit ook de Nederlandse Siri die de potentiële dief in het Nederlands op de vingers tikt.

Het is wel een beetje jammer dat de waarschuwing nogal robotachtig, en daardoor best vriendelijk, klinkt. Of bij een zelf gekozen tekst soms zelfs ronduit grappig. Helaas is dat voor alle apps en functies die spraak gebruiken, iets waar we het vooralsnog mee moeten doen. Wie weet komt er bij een volgende versie van de app de mogelijkheid de waarschuwing zelf in te spreken. Wie weet.

Het alarm

Als je de boodschap na de eerste waarschuwing niet begrepen hebt en er toch vandoor probeert te gaan met iets wat niet van jou is, gaat het alarm af. Hiervoor heb je de keuze uit een toeter, een scheet, de gillende dame (de ijzingwekkende schreeuw die je wel kent uit horrorfilms) of een eigen geluid of alarm. Mijn favoriet is de gillende dame.

De details instellen

Het is even uitproberen welke instellingen voor jou het beste werken. Na hoeveel seconden je telefoon het moet uitschreeuwen en wat wordt er gezegd als iemand het waagt je telefoon op te pakken of te verplaatsen. Of dat het alarm pas afgaat als de telefoon zich buiten een bepaalde straal bevindt van de plek waar het alarm is aangezet. En hoe gevoelig de bodyguard is voor beweging.

Apparaten koppelen

Je kunt verschillende iOS apparaten koppelen die gewaarschuwd worden als iemand je iPhone waagt op te pakken. Niet alleen je Apple Watch maar ook je iPad of laptop kunnen gewaarschuwd worden. De gekoppelde apparaten ontvangen een notificatie op het moment dat iemand er met je iPhone vandoor probeert te gaan, zodat je als de vliegende brandweer naar de plek des onheils kunt rennen. Laat het ook je vrienden en de wereld weten. Je kan ook een tweet de ether in slingeren als het alarm is afgegaan of je vrienden waarschuwen.

Je eigen gillende bodyguard

Voor maar €1,99 heb je deze extra beveiliging op je iPhone. De makers maken overigens heel duidelijk dat het extra is en zeker geen vervanging voor Find My iPhone waarmee je precies kunt zien waar je telefoon zich bevindt en je je telefoon op afstand kunt wissen.

Downloaden
Unhand Me! kost € 1,99 en kun je hier downloaden.

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.

Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
Dit artikel is 57.372 keer gelezen