Stroom. De vorige keer had ik het er al over. Toen liet ik jullie de Avanca USB oplaadhub zien. Dat is een ideaal ding als je veel apparaten wilt opladen met weinig stopcontacten. Maar wat als je eventjes helemaal geen stopcontact hebt?

Ik herinner me een lange, intensieve werkdag in Amsterdam. Ver weg van mijn comfortabele kantoor in het bos had ik een lange reeks afspraken gepland in de hoofdstad. De dag begon met koffie in de binnenstad. Overleg met een mede-ondernemer over een project. Toen met de metro naar Zuid-Oost voor een event. Toen daar de borrel was uitgeraasd ging ik op weg terug naar het centrum voor een dinerafspraak met een oude vriend die ook wel eens een hele interessante zakenpartner zou kunnen worden. Voor die laatste afspraak was nog geen precieze tijd afgesproken. Bovendien deed de bel van het kantoorverzamelgebouw het niet.

Mobiele prutser

En voor mijn telefoon begon het wel een beetje een lange werkdag te worden. Terwijl ik daar stond, op het Museumplein, mijn telefoon warm wrijvend terwijl ik een poging deed om op een tot bijna zwart gedimd scherm een SMS’je te sturen naar mijn vriend daar binnen, voelde ik me niet bijzonder professioneel. Dat moest toch beter kunnen. En toen stuurde Avanca de Powerbar Pro 9000 op. Die dus inmiddels ook een platina Tech Award gewonnen heeft.

Dat het er ook een beetje uitziet

Ok, laten we eerlijk zijn: de Avanca is niet bepaald de enige powerbank die te koop is. Maar als je zo’n ding aanschaft wil je twee dingen:

1. Dat er ook daadwerkelijk een hoop power in zit
2. Dat het er een beetje uitziet

En wat dat betreft heeft Avanca met de Powerbar Pro 9000 de spijker twee keer op de kop geslagen. Deze blits uitziende, lichtgewicht powerbank werd dit voorjaar door computerblad PCM als beste getest. Ik heb zelf geen vergelijkingsmateriaal, maar ik kon mijn Samsung Galaxy Mega (je weet wel, die telefoon met een scherm van tabletformaat en een batterij ter grootte van een iPhone) er makkelijk twee en een half keer mee opladen. Dat betekent in de praktijk dat ik drie dagen zonder oplader van huis kan zijn. En dat ik dus niet na één dagje Amsterdam al in de stress hoef te zitten.

Styling, gebruiksgemak en andere bijzaken

Daar komt ook nog de styling en het gebruiksgemak bij. Ik zei het ook al toen ik het over de oplaadhub had: als je dagelijks met een gadget in de weer bent, is het ook belangrijk dat je blij wordt van hoe het eruit ziet. Als je het daar niet mee eens bent, ben je gewoon geen gadgetmens denk ik. Deze Powerbar is, net als de USB Charging Hub, grotendeels uitgevoerd in zacht matzwart kunststof. Die is voorzien van een profiel. Daardoor houdt hij lekker vast en zul je hem niet zomaar laten vallen. Dat is belangrijk bij een gadget die je vooral mobiel zult gebruiken. Opladen doe je met een micro-USB ingang aan de zijkant. Bovenaan vind je drie USB laadpoorten. Je kunt dus drie apparaten tegelijk opladen, al zul je die dan waarschijnlijk niet allemaal van 100% batterijlading kunnen voorzien. Het mooiste aan de Powerbar Pro 9000 vind ik het display. Het blauwe LCD-scherm licht op als je een apparaat aansluit of op een klein knopje links op het apparaat drukt. Het geeft met een batterijsymbool en een percentage aan hoeveel stroom je nog op zak hebt en met een metertje hoe snel je je Powerbar aan het leegtrekken bent. En het ziet er dus gewoon vet uit, met dat blauw.

Zijn er ook nadelen? Nee dus

Ok. Werkt perfect, past in elke tas of zelfs jaszak, is niet zwaar en ziet er vet uit. Zijn er ook nadelen? Niet echt, of het moet de prijs zijn. Met een adviesprijs van 64 euro 95 is de Powerbar Pro 9000 niet bepaald voor niks, hoewel de veel minder charmante concurrentie ook rond dat prijsniveau zit. Bovendien kun je de Powerbar Pro 9000 ook wel goedkoper vinden, bijvoorbeeld op AllesMobiel.nl.

Zo, volgens mij is ons overlevingspakket zo compleet. We hebben een toetsenbord en een laptopstandaard, een mega-oplader en een super-noodaccu voor dagen dat we stopcontactloos hypermobiel zijn. Wat willen we nog meer? Juist: WiFi en koffie.

0 Shares:
1 comment

Comments are closed.

Dit artikel is 9.374 keer gelezen