De Fear of Missing Out hebben we nu wel gehad, het is nu vooral de nomofobie die ons parten speelt. De mannen van noPhone presenteerden hun geniale oplossing, afgelopen 27 januari op TEDxUtrecht.

Let go & Let’s go!

Het thema van TEDxUtrecht was: oude gewoontes loslaten en ideeën geven om te gaan voor ambities en doelen. De noPhone was dan ook een welkome oplossing voor onze nomofobie, oftewel no mobile-fobie.

Als de volgende dingen je bekend voorkomen, dan heb jij ook last van nomofobie: als je je mobiel laat vallen, schieten de tranen in je ogen. Als de batterij leeg dreigt te raken, schiet je in de stress. En je bent continu afgeleid door het apparaat; soms denk je zelfs dat hij trilt, terwijl dit niet zo is. Herkenbaar? Voor iedereen in de zaal was dit zeker het geval.

Vervolgens kwamen twee jonge gasten, Ben Langeveld en Ingmar Larsen, het podium op met een oplossing. Een nieuwe telefoon die je niet zou afleiden, die niet continu leeg loopt en die je met een gerust hart kan laten vallen. Ik dacht al meteen: dat kan helemaal niet, het zal wel een blok hout zijn.

Ik bleek er niet ver naast te zitten. Hoe simpel het idee ook, het verhaal en de manier waarop dit zich ontwikkeld heeft, is werkelijk onvoorstelbaar. Benieuwd…?

Dit is hem!
nophone

 

 

Introducing the noPhone

Jup, je hebt het goed gezien. Het is een telefoon die helemaal geen telefoon is. “Het strakke, plastic design van de NoPhone dient als een soort veiligheidsdeken voor de hand die niks te doen heeft,” aldus de bedenkers Ingmar Larsen, Ben Langeveld en Van Gauld.

De noPhone kan je helpen je smartphone verslaving onder controle te krijgen. Hij geeft je het veilige gevoel van een mobiel in je hand, maar biedt je de mogelijkheid om weer echte sociale interacties aan te gaan of simpelweg eens om je heen te kijken. Het is een mobiel gemaakt met minder slimme technologie om de intelligentie van de mens weer te verbeteren.

The noPhone movement

Toen de mannen in 2014 hun noPhone introduceerden en op kickstarter zetten, werden de mobieltjes massaal gekocht en was de pers vol lof over deze fantastische gadget. Inmiddels is het een heuse movement geworden. En is iedereen enthousiast over de noPhone en de doorontwikkelingen ervan, zoals de noPhone zero of de noPhone Selfie.

Hoe suf die plastic nepmobieltjes ook zijn, het verhaal dat de heren hiermee willen vertellen is krachtig. Mensen herkennen hun eigen verslaving en merken het effect ervan op hun offline sociale leven. Om die reden wordt de noPhone massaal omarmd en begint iedereen langzaam overtuigd te raken van de visie die noPhone belichaamt: maak de technologie dommer en de mensen weer slimmer. Want zoals de heren (denk ik terecht) constateren, is dat wij door steeds slimmere technologie niet meer na hoeven denken en dus daadwerkelijk dommer worden.

Wat denk je: zal de noPhone jou kunnen helpen bij het overwinnen van je smartphone verslaving?

0 Shares:
6 comments
 1. Een pracht gadget!
  Vreemd genoeg heb ik er nog niemand mee zien rondlopen.

  Ach, ik heb zelf ook geen domme foon.
  Wat moet je met zo’n apparaat?

  Opgeruimde groet,

  1. Ha Rob,

   In Nederland is het nog niet zo bekend en populair, maar in Amerika is het een hot item. Wellicht dat het over zal waaien hier heen. Ga je er dan eentje kopen?

   Ik heb ook geen domme foon. Heb liever een slimme die mijn leven makkelijker maakt, maar probeer wel te voorkomen dat het toestel mijn leven deels over gaat nemen. Soms erg moeilijk!

   Groetjes,

  1. Ha Martine,
   Ik vraag mij inderdaad ook af of het aan zal slaan in dit nuchtere Holland. In Amerika is het helemaal een hot item en zelfs verkozen tot de meest populaire gadget van 2015!

Comments are closed.

Dit artikel is 68.383 keer gelezen