Het was al aangekondigd vorige week voor de trouwe nieuwsbrieflezer van nieuwssite Quartz. Een nieuwe manier om het nieuws te consumeren, een app met nieuws in chatvorm.

Geen idee wat ik me daarbij moet voorstellen

Nieuws ontvangen en lezen of je aan het chatten bent met een van je vrienden. Hoe gaat dat eruit zien? Linkjes over en weer sturen? Twitter-achtige berichtjes? Ik had echt geen idee. Vandaag was het dan eindelijk zover. Dé aangekondigde mail met de link naar de app.

Valt niet tegen zeg!

Het begint al goed. Het begint met een introductie, uiteraard in chat-vorm inclusief de bewegende bolletjes dat ‘de ander’ aan het tikken is, over hoe de app werkt.

Intro Quartz-appSettings Quartz-app

Dan het nieuws. Je krijgt een kort zinnetje, een chatberichtje, met het nieuws en daaronder jouw reply. Hierbij heb je een keuze uit twee opties. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen te klikken op het berichtje dat je naar het hele artikel stuurt op de Quartz-site. Bij sommige nieuwsberichten staat een emoji, als je daarop klikt krijg je meer nieuws met betrekking tot het berichtje.

Als er even geen nieuws meer voor je is, wordt er afgesloten met een gif’je of gesponsorde content (waar je ook mee kunt chatten). Af en toe krijg je zelfs een quiz-vraag als je toch echt niet kunt wachten tot er meer nieuws is en het nieuws even ‘op’ is.

All done Quartz-appQuartz app Meer nieuws

Vergeet niet de app te openen

Het wordt denk ik nog wel een uitdaging om de app regelmatig te openen. Ten eerste zit deze nog niet in mijn systeem en al helemaal niet op de eerste pagina van mijn telefoon. Misschien dat de notificaties die ik aan heb gezet mij daarbij gaan helpen.

Een hebbedingetje of een blijvertje?

Voor nu vind ik het wel grappig, maar of de app de nieuwsbrief gaat vervangen voor mij? Geen idee. Ik ben gek op apps, maar ik houd het ook graag allemaal zo makkelijk mogelijk. Ik vind het wel ontzettend tof dat Quartz echt iets heel anders probeert. Het is geen kopie van de site en je krijgt echt wel een beetje een chat idee, ondanks dat het een beetje een eenzijdige chat is.

Mogelijkheden voor de toekomst

Gezien de enorme populariteit van chat-apps met slimme bots zijn er nog wel wat mogelijkheden voor de nieuws-app van Quartz. Ik ben benieuwd hoelang het duurt voor ze met een volgende verrassing komen. Dat je echt kunt chatten met het nieuws, of in ieder geval bijvoorbeeld met de journalist of bot.

Downloaden

De Quartz-app voor iPhone is gratis en kun je hier downloaden. Een Android-versie volgt op een later moment volgens Quartz.

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.

Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
4 comments
  1. Heet van de naald Kim!! Toevallig er net ook op de radio over gehoord. Diegene had trouwens wel een echt chat gevoel….

    1. Hoi Marjan, tja het is echt leuk en vernieuwend maar ik heb persoonlijk nog niet helemaal een chat-gevoel. Je kan nog niet zelf terug’praten’ maar het is wel net of je een berichtje leest van een vriend, dat zeker. Absolute aanrader wat mij betreft.

  2. Meteen geïnstalleerd! Grappige manier om nieuws tot je te nemen, ik ga het eens uitproberen.

Comments are closed.

Dit artikel is 5.650 keer gelezen